مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها) تهران

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

اردو زیارتی کربلا مدرسه علمیه ریحانه النبی (س)

22 آبان 1395 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران
اردو زیارتی کربلا مدرسه علمیه ریحانه النبی (س)
  • مدرسه علمیه ریحانه النبی (س) با تصمیم گیری هیأت امناء مدرسه و اختصاص وجه تسهیل امر زیارت عتبات عالیات در تاریخ 95/6/28 طی یک اردوی زیارتی طلاب و کادر خود را به همراه خانواده هایشان عازم سفر زیارتی کرد دراین سفرکه در آن مؤسس و مدیر و بعضی از هیأت امناء و کادر مدرسه طلاب را همراهی می کردند باعث آشنایی خانواده های محترم مدرسه علمیه و صمیمیت هر چه بیشتر آنان به برکت سفر زیارتی آل الله شد.            

 

ادامه »

 1 نظر

مقاله عبرت های عاشورا توسط سیده فرزانه علوی طلبه سال سوم مدرسه علمیه ریحانه النبی (س)

09 آبان 1395 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران
مقاله عبرت های عاشورا توسط سیده فرزانه علوی طلبه سال سوم مدرسه علمیه ریحانه النبی (س)

 

 

عبرت های عاشورا

زمینه سازی اموی ها برای عاشورا از چه وقت شروع شد ؟

هنوز معاویه زنده بود که روزی مغیرة بن شُعبه به یزید می گوید به پدرت بگو دست بکار شود چون اصحاب پیامبر و بزرگان که رفته اند یا در حال رفتنند پیرمرد هستند، و فرزندانشان بزرگ شده اند که برای ولایتعهدی تو بیعت بگیرد

معاویه میگوید هنوز زود است فعلا فضا را باید آماده کرد هنوز نمی شود این حرف را صریح زد یکروزه ره چند ساله نمی شود رفت لذا تبلیغاتی فرهنگی از سوی معاویه شروع می شود .

1-یکی از برنامه های معاویه این بود که بعضی از اصحاب ضعیف پیامبر را بخرند بویژه نسل دوم را نمک گیر کنند و وارد دستگاه معاویه کنند .

2-اصحاب بصیر و مومن ، امیرالمومنین و حسنین را یک به یک مسموم یا تبعید کنند.(مثل حجر بن عدی)

3-روی افکار عمومی کار میکنند منبرهای حکومتی چهره اموی از اسلام را رواج دادند.

یک اسلام صامت، ساکت، مقدس و کلی گو که ربطی به عدالت و حقوق مردم و حکومت و سیاست ندارد اسلام سکولار آمریکایی با جعل حدیث و تفسیر به رای کاری کنند که مردم در این اسلام نتوانند جای حسین علیه السلام و یزید را از هم تشخیص بدهند که جایگاه کی کجاست .

هنرمندان ، شاعران ، اقشار فرهنگی را بسیج کردند با پول و رشوه آن ها را خریدند تا افکار عمومی را تغییر دهند وبا ترجمه های متون های خارجی که کوچک شدن حریم های دینی و فرهنگ سیاسی جامعه عوض شد به اصطلاح تابو شکنی تا آنجا که معاویه علنا ً می گوید که من به دین شما کاری ندارم من برای قدرت این کار را کردم این همان فرهنگ سکولار است که قرارداد با امام حسن را پاره می کند در یک مجمع عمومی دین را زیر پا میگذارد (تابو شکنی)وبا مولفه های زیادی سعی کردند مسیر را عوض کنند تا بشود در روز روشن حسین بن علی علیه السلام را در جامعه ای که جدش بنا کرده و پدرش حکومت کرده کشت و سرش را بر نیزه برد.

2 مورد خیلی مهم است :

1-فئه باغیه امویان که پیامبر پیش بینی حضورشان را کرده بودند باند های فاسد قدرت طلب که در گوشه و کنار حاکمیت دینی خزیدند و آرام آرام جای پا یافتند.

و آنان که اصلا نهضت پیامبر را قبول نداشتند کم کم شروع به تحریف ا اصول انقلاب و تو خالی کردن آن نمودند وپله پله بالا آمدند تا حاکمیت بتدریج تغییر کرد ظاهر دینی ، باطن غیر دینی

2- سران سابقه دار جهان اسلام کم کم فاسد شدند و در پی دنیا افتادند تا زهد گذشته خود را جبران کنند اشرافی ، رانت خواران حکومتی شدند بعضی سابقه های جهاد ، شکنجه ، انفاق، تبعید داشتند .افراد خوشنامی که کم کم اولویتهایشان عوض شد . اخلاقشان،طرز فکرشان، طرز حرف زدنشان، تغییر کرد و از دین و آرمان ها فاصله گرفتند و با جناح های مخالف اسلام که حالا مسلمان منافق بودند علیه علی و آل او ائتلاف کردند .

3- شهادت سید الشهدا در نسل سوم که جوانان دور از حلاوت اسلام پیامبر بودند اتفاق افتاد تشخیص برای این جوانان مشکل بود زیرا می دیدند اصحاب پیامبر همه دم از قرآن و دین می زنند ولی با هم در گیرند پیامبر همه جا می فرمود حسین منی و انا من حسین خط من خط حسین و بالعکس است یعنی فردا که من نباشم حسین یعنی من و موضع حسین موضع من است اگر فرمود سید شباب اهل الجنه یعنی تکلیف برای آینده جهان اسلام و تشخیص خطوط است آن ها را می بوسید روی دوش سوار میکرد همین تعیین خط بود که فردا اموی ها نگویند ما هم مسلمان هستیم و اسلام و درک و تفسیر خودمان را از اسلام داریم یعنی حسین یک تفسیر دارد ما هم یک تفسیر داریم صدای پیامبر که حسین منی و انا من حسین اسلام یک تفسیر دارد ان هم تفسیر حسین است اموی ها می خواستند بگویند جنگ یزید با حسین علیه السلام جنگ جبهه و جناحی است.

و پیامبر با این سخنان خواست این حیله را از بین ببرد از طرف دیگر با از بین بردن ارزش شهادت و معنی دار کردن هر برخوردی برای معنی دار کردن حکومت سعی در حذف روحیه جهادی کردند به عنوان مثال ابوسفیان برسر خاک شهدای احد گفت ای اهل قبور آن چیزی که ما و شما به خاطرش جنگیدیم حکومت بود که دوباره بدست ما افتاد و اینک شما یک مشت خاک هستید میبینید چگونه شهدا را تحقیر میکنند.

ادبیات صدر اسلام عوض شده بود آنها که به پای ارزش ها حاضر بودند خون بدهند فاسد شده بودند و شعارها برایشان بی مزه شده بود و می گفتند شرایط عوض شده است. عده ای جزء سرمایه داران و اشراف شده بودند نسل بعد از آنان هم اشراف زاده های لا مذهب شدند و نفوذ فرهنگی همین است .

اینها عبرت از عاشورا است ، دو نفر از یک شهر در مقابل امام دو برخورد دارند چرا چون یکی فاسد شده و دیگری نه، فاسد شدن کاری ندارد فکر می کنیم یک حرفی زدیم ، یک نا محرمی دیدیم ، یک پول کمی جابجا شد نمیدانیم همین یک کمی در واقع زیاد است و مسیر را عوض می کند امام حسین در شب عاشورا به اصحاب فرمود هر کس حقی از مردم دارد برود امام حق مردم را ماست مالی نمیکرد الان اگر آنقدر که وسواس نماز و روزه و صحت آنان را می کردیم و سواس در حق مردم میکردیم وضعمان بهتر بود با چندتا انگشت بر روی موبایلمان آبروی 50 ساله شخصی را میبریم چرا ببینید امروز همه اینجا هستیم اگر فریاد نصرت امام را شنیدیم هر کس پاک تر مانده می تواند به ایشان بپیوندد بصیرت و معییت باامام در پرتو پاک دامنی و پرهیزگاری است . اگر امام زمان علیه السلام امروز در خانه ما را برای حضور در رکابش بزند مثل عبدالله حر جحفی عمل میکنیم یا زهیر ابن قین رحمة الله علیه ؟

 نظر دهید »

حکم شرعی ناشناخته برای متقلّبان

18 مرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

اشاره:

آقا این دی و بهمن عجب ماهی است! از یک ‌طرف آغاز فصل سرما و از طرف دیگر هنگامه امتحانات پایان ترم و به قول بچه‌ها جزوه خوانی‌های نفس‌گیر! یعنی در این هیرو بیر از بچه دبستانی‌ها تا شاخ شمشادهای دانشگاهی که در طول سال معمولا به هرکاری غیر از تحصیل مشغولند با جزوه و کتاب و دفتر محشورند و معمولا از استادیوم و باشگاه و پارک گرفته تا مسجد و نمازجمعه و… این همراهی ترک نمی‌شود. اوضاع کنکوری‌ها که دیگر التماس دعایی است!

حتما می‌پرسید این اوضاع چه ربطی به ستون احکام دارد و چرا ما نیم ساعت اوقات فراغت شما را با یادآوری امتحانات کوفت می‌کنیم؟!

از این ‌که با این یادآوری، اوقات شریفتان تلخ شد واقعا شرمنده‌ایم، ولی بد نیست بدانید برخلاف تصور برخی‌ها دامنه احکام و دستورات شرعی، تمام حرکات و رفتارها و گفتارهای روزمره ما را دربرمی‌گیرد و جزیی‌ترین حرکت ما هم حکمی از احکام شرعی را داراست! با وجود این مسأله اگر قدری دقیق بشویم می‌بینیم همین امتحانات و مسایل حاشیه‌ای آن می‌تواند سوالات جدی شرعی را به‌همراه داشته باشد. از جمله این مسایل که متأسفانه یک مقدار و شاید بیش از یک مقدار! بعضی‌ها را درگیر می‌کند مسأله «تقلب» است.

ادامه »

 1 نظر

چرا فقط دیگران را دعا می‌کنید؟

18 مرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

من خیلی‌ها رو می‌شناسم که وقتی حس خوبی بهشون دست میده و وجودشون رو عطر خدا میگیره دل دریاییشون رو راهی درگاه خدا می‌کنند و خیلی قشنگ و خودمونی راز دل با خدا میگن اگر غم عالم رو داشته باشند ذره‌ای به درگاه باری تعالی گله و شکایت نمی‌کنند و از داشته‌ها میگن و سپاسی از از سر صدق بجا میارن اینقدر دلشون بزرگه که یادشون میره چقدر نیاز و گرفتاری دارن اینا دست حاجت بلند می‌کنند و برای همه کسانی که در خاطر دارند درخواست بهترین‌ها رو دارند اینقدر با عمق وجود دعا می‌کنند که دوست داری همیشه موقع دعا اسمتو به یاد داشته باشند منظورم همون آدماییه که تا بهم می‌رسیم میگیم فلانی دلش خیلی پاکه بگو دعات کنه چون ما برکت این دعاهای شریف رو حس کرده‌ایم و فیض برده‌ایم .

دعا در حق دیگران و مقدم داشتن خواست و نیاز دیگران بر خود کار بسیار پسندیده ایست در نزد خداوند متعال و باید گفت که این روش دعا کردن بسیار به نفع دعا کننده است. چون با این شیوه دعای خودش در حق خودش ، به خاطر همین مقدم داشتن دیگران در دعا، خداوند بلا را از او دور می‌کند و رزق و روزی‌اش را زیاد و دو برار در خواستش برای دیگران را به خود او هم مرحمت می‌فرماید.

ادامه »

 نظر دهید »

آثار سوء عاق والدین

18 مرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

ابن روزها همه چیز عوض شده هیچ چیز رنگ و بوی سابق را ندارد حتی پدر و مادرها که خداوند بزرگ در قرآن کریم آن همه سفارش در مورد ایشان کرده است .

گاهی ما چنان با پدر یا مادر خود صحبت می کنیم که گویی طلبکار هستیم و حق و حقوقمان را خورده‌اند. گاه در پاسخ محبت بی‌حد و حصرشان چنان ناسپاسی می‌کنیم که قلبشان به درد می‌آید. گاهی جوانانی دیده می شوند که سریعا به پدر و مادرشان پرخاش میکنند، گاه جواب پرسش‌هایشان را نمی‌دهند و گاه با بی اعتنایی از کنارشان رد می‌شوند و بی مهابا انگار نه انگار که خداوند متعال به صراحت گفته است که حتی یک «اف» هم به ایشان نگو. الان به رفتار خودمان و اطرافیانمان نگاه کنید “اف” که خوب است بعضی ها حتی دست تعرض به سمت ایشان دراز می کنند. چه بسیار افرادی که براحتی به آنها ناسزا می گویند و حتی کتکشان می‌زنند. این خیلی دردناک است ولی واقعیتی است در جریان .

ادامه »

 نظر دهید »

بهترین شیوه تشکر چیست؟

17 مرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

یکی از ابعاد والای اخلاقی و اجتماعی ، تشکر و سپاسگزاری از کسی است که از جانب او لطف و نعمتی به ما رسیده است . در روایت آمده است که قدردانی و شکر از مخلوق ، به منزله شکر از خالق است .

راغب دركتاب مفردات می گوید: شكر همان تصور نعمت و اظهار آن است و نقطه مقابل آن كفر است كه فراموشی نعمت و پوشاندن آن می باشد .1 ایشان شكر را به شكر قلب،‌ یعنی اندیشه درباره نعمت و شكر زبان یعنی ثنا گفتن بر نعمت دهنده و شكر سایر اعضا، یعنی قدردانی و پاسخ گویی در برابر نعمت تقسیم كرده است .2

البته باید اعتراف كرد كه حق شكر الهی را كسی نمی تواند ادا كند همان گونه كه امام سجاد(ع) در مناجات خود می گوید: چگونه می توانم حق شكر تو را به جا آورم در حالی كه همین شكر من نیاز به شكری دارد و هر زمان كه می گویم الحمدلله بر من لازم است كه به خاطر همین توفیق شكر گزاری بگویم لك الحمد .3

ادامه »

 نظر دهید »

رابطه تقسیم روزی و ظرفیت افراد

17 مرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

ما همه شاهد فاصله طبقاتی بین اقشار مختلف جامعه خود هستیم و میبینیم که عده ای با کمترین زحمت هر روز داراتر و داراتر میشوند و عده ای هم به عکس با تمام نیروی خود در تلاشند و به هیچ چیز نمیرسند و یا در حال در جا زدن هستند ؟ واقعا حکمت این همه تضاد چیست ؟ وقتی تقسیم روزی به دست خداست و خداوند عادل است پس این همه نابرابری برای چیست ؟ چرا همه به اندازه هم ندارند تا عده ای از سر فقر و ناچاری دست نیاز جلوی دیگران دراز نکنند ؟

گاه میگویند این تبعیض ها به خاطر ظرفیت افراد است یعنی بعضی از این مرفهان بی درد که در تمام طول عمر خود هر چه خواسته اند در طرفة العینی بست آورده اند با کسانی که عمری در تلاش بوده اند ظرفیتشان بیشتر است؟!

1- در پاسخ به این پرسش ها اجمالا می توان گفت میان زیاد رزق داشتن و داشتن ظرفیت زیاد ملازمه ای وجود ندارد بلکه این تناسب گاهی وجود دارد و گاهی وجود ندارد .

2- با مطالعه قرآن و روایات و تاریخ می توان به آسانی به این نتیجه رسید که افراد بسیاری از مال و ثروت زیادی برخوردار شدند که ظرفیت و آمادگی لازم برای این ثروت و مال هنگفت و فراوان و استفاده درست و بهینه از آن را نداشتند و نمونه قرآنی قارون و فرعون گواه خوبی برای این مدعا است .

3- بنابراین مال فراوان در مورد بسیاری از افراد جنبه آزمایش و امتحان دارد و خداوند آنها را به وسیله آن می آزماید تا میزان ایمان و تعهد و شکر گذاری و ظرفیت آنها در برابر آن ظاهر گردد و طبعا برخی در این آزمایش موفق و برخی نا موفق می باشند .

4- بنابراین نمی توان به طور کلی مال فراوان داشتن را نتیجه جنبه و ظرفیت داشتن صاحب مال دانست هر چند این مطلب در مورد بندگان صالحی مانند حضرت سلیمان علیه السلام صدق می کند و خداوند آن سلطنت عظیم و مال و قدرت فراوان را به خاطر وجود آمادگی و طرفیت به او عطا نمود .

ادامه »

 نظر دهید »

چه کنیم تا نماز صبحمان قضا نشود ؟

16 مرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

 نظر دهید »

هرگز نگو : جامعه خرابه ؛ منم خراب شدم

16 مرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

 نظر دهید »

آرایش کردن و روزه داری!

30 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

در به در دنبال کسی می‌گشت که سؤال مهمش را از او بپرسد؛ سؤالی که ذهنش را بسیار مشغول کرده بود. نمی‌دانست با این همه زحمتی که به خود می‌دهد و با این همه صبری که می‌کند، آیا از او می‌پذیرند؟ دودلی مثل خوره در جانش رخنه کرده بود: نکند قبول نباشد؟! نکند باطلش کند؟!

و بعد سیل توجیه‌ها و دلایل: نمی‌شود که! مگه می‌شود بدون آنها بیرون رفت؟! اصلاً خدا هم زیبایی را دوست دارد!

بهترین کار؛ ترک محرمات

«گناه و عمل حرام» ریز و درشت ندارد، همه‌اش گناه است و ترک اوامر الهی!

امیرالمؤمنان علی(علیه‌السلام) فرمودند: به کوچکی گناهتان نگاه نکنید بلکه به بزرگی کسی بنگرید که در مقابل او معصیت کرده‌اید!

گویی انسان در مقابل شخص عزیز و گرانقدری، عملی بسیار سخیف و بی ارزش را مرتکب شود! حتماً جز پشیمانی و ندامت بهره‌ای برای او حاصل نخواهد شد. امام خمینی(ره) می‌فرمودند: عالم محضر خداست، در محضر خدا گناه نکنید.

ادامه »

 4 نظر

رمضان ماه بركت و رحمت و مغفرت

29 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

ماه رمضان ماهى است كه روزهایش بهترین روزها و شبهایش بهترین شبها است

شیخ صدوق (رحمه الله ) در كتابهاى امالى و عیون اخبارالرضا (علیه السلام ) و كتابهاى دیگر خود به سندش از امام هشتم حضرت على موسى الرضا (علیه السلام ) و ایشان از پدرش و آن حضرت از امیرالمؤمنین (علیه السلام ) روایت كرده اند كه فرمود:

رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) درباره ماه مبارك رمضان براى ما خطبه خوانده و سخنرانى كرده ، فرمود:

ایها الناس انه قد اقبل الیكم شهرالله بالبركة و الرحمة و المغفرة شهر هو عندالله افضل الشهور و ایامه افضل الاءیام و لیالیه افضل اللیالى و ساعاته افضل ساعات ، هو شهر دعیتم فیه الى ضیافة الله ….1

ادامه »

 نظر دهید »

نمازهاى شب هاى ماه مبارك رمضان

29 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

مرحوم «علاّمه مجلسى» در فصل آخر از اعمال ماه رمضان در كتاب «زادالمعاد»، نماز شب هاى ماه رمضان را چنين بيان مى كند: (و با توجّه به اين كه بهترين اعمال، در ماه مبارك، نماز و قرآن است و اين نمازها در بردارنده بسيارى از سوره هاى قرآن است، هركس هر چند شب را بخواند غنيمت است).

شب اوّل: چهار ركعت; هر ركعت بعد از سوره حمد پانزده مرتبه سوره توحيد.

شب دوم: چهار ركعت; در هر ركعت بعد از سوره حمد بيست مرتبه سوره إنَّا أنزلناه.

شب سوم: ده ركعت; در هر ركعت بعد از سوره حمد پنجاه مرتبه سوره توحيد.

شب چهارم: هشت ركعت; در هر ركعت بعد از سوره حمد بيست مرتبه سوره إنّا أنزلناه.

شب پنجم: دو ركعت; در هر ركعت، سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره توحيد; بعد از سلامِ نماز، صد مرتبه بگويد: اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد.

ادامه »

 3 نظر

اعمال و دعاهای روزهای ماه رمضان 2

28 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

دعای افتتاح
یازدهم: بخواند در هر شب از ماه رمضان:
اللَّهُمَّ إِنِّی أَفْتَتِحُ الثَّنَاءَ بِحَمْدِکَ وَ أَنْتَ مُسَدِّدٌ لِلصَّوَابِ بِمَنِّکَ وَ أَیْقَنْتُ أَنَّکَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ فِی مَوْضِعِ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ وَ أَشَدُّ الْمُعَاقِبِینَ فِی مَوْضِعِ النَّکَالِ وَ النَّقِمَةِ وَ أَعْظَمُ الْمُتَجَبِّرِینَ فِی مَوْضِعِ الْکِبْرِیَاءِ وَ الْعَظَمَةِ اللَّهُمَّ أَذِنْتَ لِی فِی دُعَائِکَ وَ مَسْأَلَتِکَ فَاسْمَعْ یَا سَمِیعُ مِدْحَتِی وَ أَجِبْ یَا رَحِیمُ دَعْوَتِی وَ أَقِلْ یَا غَفُورُ عَثْرَتِی فَکَمْ یَا إِلَهِی مِنْ کُرْبَةٍ قَدْ فَرَّجْتَهَا وَ هُمُومٍ [غُمُومٍ‏] قَدْ کَشَفْتَهَا وَ عَثْرَةٍ قَدْ أَقَلْتَهَا وَ رَحْمَةٍ قَدْ نَشَرْتَهَا وَ حَلْقَةِ بَلاءٍ قَدْ فَکَکْتَهَا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ صَاحِبَةً وَ لا وَلَدا وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَرِیکٌ فِی الْمُلْکِ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبِیرا الْحَمْدُ لِلَّهِ بِجَمِیعِ مَحَامِدِهِ کُلِّهَا عَلَى جَمِیعِ نِعَمِهِ کُلِّهَا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لا مُضَادَّ لَهُ فِی مُلْکِهِ وَ لا مُنَازِعَ لَهُ فِی أَمْرِهِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لا شَرِیکَ لَهُ فِی خَلْقِهِ وَ لا شَبِیهَ [شِبْهَ‏] لَهُ فِی عَظَمَتِهِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الْفَاشِی فِی الْخَلْقِ أَمْرُهُ وَ حَمْدُهُ الظَّاهِرِ بِالْکَرَمِ مَجْدُهُ الْبَاسِطِ بِالْجُودِ یَدَهُ الَّذِی لا تَنْقُصُ خَزَائِنُهُ وَ لا تَزِیدُهُ [یَزِیدُهُ‏] کَثْرَةُ الْعَطَاءِ إِلا جُودا وَ کَرَما إِنَّهُ هُوَ الْعَزِیزُ الْوَهَّابُ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ قَلِیلا مِنْ کَثِیرٍ مَعَ حَاجَةٍ بِی إِلَیْهِ عَظِیمَةٍ وَ غِنَاکَ عَنْهُ قَدِیمٌ وَ هُوَ عِنْدِی کَثِیرٌ وَ هُوَ عَلَیْکَ سَهْلٌ یَسِیرٌ اللَّهُمَّ إِنَّ عَفْوَکَ عَنْ ذَنْبِی وَ تَجَاوُزَکَ عَنْ خَطِیئَتِی وَ صَفْحَکَ عَنْ ظُلْمِی وَ سَتْرَکَ عَلَى [عَنْ‏] قَبِیحِ عَمَلِی وَ حِلْمَکَ عَنْ کَثِیرِ [کَبِیرِ] جُرْمِی عِنْدَ مَا کَانَ مِنْ خَطَایَ [خَطَئِی‏] وَ عَمْدِی أَطْمَعَنِی فِی أَنْ أَسْأَلَکَ مَا لا أَسْتَوْجِبُهُ مِنْکَ الَّذِی رَزَقْتَنِی مِنْ رَحْمَتِکَ وَ أَرَیْتَنِی مِنْ قُدْرَتِکَ وَ عَرَّفْتَنِی مِنْ إِجَابَتِکَ فَصِرْتُ أَدْعُوکَ آمِنا وَ أَسْأَلُکَ مُسْتَأْنِسا لا خَائِفا وَ لا وَجِلا مُدِلا عَلَیْکَ فِیمَا قَصَدْتُ فِیهِ [بِهِ‏] إِلَیْکَ فَإِنْ أَبْطَأَ عَنِّی [عَلَیَ‏] عَتَبْتُ بِجَهْلِی عَلَیْکَ وَ لَعَلَّ الَّذِی أَبْطَأَ عَنِّی هُوَ خَیْرٌ لِی لِعِلْمِکَ بِعَاقِبَةِ الْأُمُورِ فَلَمْ أَرَ مَوْلًى

ادامه »

 نظر دهید »

اعمال و دعاهای روزهای ماه رمضان 1

28 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

آن چند امر است:
اول: افطار است و مستحب است که بعد از نماز شام افطار کند مگر آنکه ضعف بر او غلبه کرده باشد یا جمعى منتظر و باشند
دوم: آنکه افطار کند با چیز پاکیزه از حرام و شبهات و بهتر آن است که به خرماى حلال افطار کند تا ثواب نمازش چهار صد برابر گردد و به خرما و آب و به رطب و به لبن و به حلوا و به نبات و به آب گرم به هر کدام که افطار کند نیز خوب است .
سوم: آنکه در وقت افطار دعاهاى وارده آن را بخواند از جمله آنکه بگوید:
اللَّهُمَّ لَکَ صُمْتُ وَ عَلَى رِزْقِکَ أَفْطَرْتُ وَ عَلَیْکَ تَوَکَّلْتُ تا خدا عطا کند به و ثواب هر کسى را که در این روز روزه داشته و اگر دعاى اللَّهُمَّ رَبَّ النُّورِ الْعَظِیمِ را که سید و کفعمى روایت کرده‏اند خواند فضیلت بسیار یابد و روایت شده که: حضرت امیر المؤمنین علیه السلام هر گاه مى‏خواست افطار کند مى‏گفت:

ادامه »

 نظر دهید »

4 عمل مهم قبل از ماه مبارک رمضان

27 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

4 عمل مهم قبل از ماه مبارک رمضان،ماه شعبان، خیلی زودتر از آنچه که فکرش را می کردیم گذشت، تا قدم گذاشتن در ماه میمهانی پر شکوه خداوند، فرصت چندانی نداریم، برای این مهمانی بزرگ باید آماده شویم

ماه شعبان، خیلی زودتر از آنچه که فکرش را می کردیم گذشت، تا قدم گذاشتن در ماه میمهانی پر شکوه خداوند، فرصت چندانی نداریم، برای این مهمانی بزرگ باید آماده شویم، کاش اینقدر که برای مهمانی های عادی تدارک می دیدم و برنامه ریزی می کردیم کمی هم برای مهمانی بزرگی که فرشتگان و آسمانیان مهمان زمین ما می شوند خود را می آراستیم.

برای اینکه با ظاهر و باطنی شایسته تر وارد این مهمانی بزرگ شویم چند اقدام مهم باید انجام دهیم، و از این واپسین روزهای ماه عظیم شعبان نهایت استفاده را ببریم، برای این روزها و ساعات پایانی ماه شعبان ائمه علیهم السلام، به ما هشدار داده اند که این فرصت با ارزش را راحت از دست ندهیم و تمام تلاش خود را در جهت جبران مافات بکنیم.
مهمترین کارهایی که می توانیم انجام دهیم تا با روحی آزادتر و آماده تر وارد بزم نور و رحمت شویم عبارتند از:‌

ادامه »

 8 نظر

الحمد لله، والصلاه والسلام علىٰ رسول الله، أما بعد؛2

27 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

۷ـ علم قبل از عمل:
چه‌قدر نیکی‌هایی بودند که از دست رفتند و چه‌قدر اعمالی بودند که به سبب نادانی برباد شدند! پس باید بنشینیم و قبل از روزه گرفتن، چیزی از فضایل، احکام و آداب روزه را فرا گیریم. رسول خدا صلی الله علیه وسلم می‌فرماید: «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِیضَهٌ عَلَى کُلِّ مُسْلِمٍ» [رواه ابن ماجه]؛ یاد گرفتن علم بر هر مسلمان فرض است.

۸ـ بالا بردن سطح آمادگی:
کسی وارد معرکه می‌شود که امید پیروزی را دارد و کسی که برای آزمونی می‌رود که آرزوی موفقیت را در آن دارد، آن‌چنان آمادگی‌ای می‌گیرد که آرزوی پیروزی و قبولی را می‌کرد.
ما به استقبال ماهی می‌رویم که در آن درجات بالا می‌روند و به ثواب نیکی‌ها افزوده و بدی‌ها زدوده می‌شوند و انسان‌ها از آتش جهنم رهایی می‌یابند. پس بر ما لازم است که آمادگی خود را نسبت به پایبندی بر نمازهای جماعت و پشت سر آن خواندن نمازهای سنت و نوافل، شب‌زنده‌داری، یاد خدا و دیگر طاعات بالا ببریم.

۹ـ در شعبان هم زیاد روزه بگیریم:
روزه‌ی شعبان مانند سنت پیش از رمضان است و این روزه تمرینی برای نفس و دلیلی بر محبت و اشتیاق برای روزه است تا این‌که رمضان بیاد؛ در آن هنگام نفس از روزه گرفتن لذت می‌برد نه این‌که روزه‌ی رمضان برایش دردآور باشد. پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم در ماه شعبان زیاد روزه می‌گرفت، بلکه اکثر ماه شعبان را روزه بود همان‌طور که در حدیث اسامه بن زید رضی الله عنه آمده است که در این باره از پیامبر صلی الله علیه وسلم پرسید، آن حضرت صلی الله علیه وسلم جواب دادند: «ذٰلِکَ شَهْرٌ یَغْفُلُ النَّاسُ عَنْهُ بَیْنَ رَجَبٍ وَرَمَضَانَ وَهُوَ شَهْرٌ تُرْفَعُ فِیهِ الأَعْمَالُ إِلَى رَبِّ الْعَالَمِینَ فَأُحِبُّ أَنْ یُرْفَعَ عَمَلِی وَأَنَا صَائِمٌ» [رواه النسائی]؛ این ماهی است در میان رجب و رمضان که بسیاری از مردم از آن غافل‌اند و در این ماه، اعمال به سوی پروردگار جهانیان برده می‌شوند، پس من دوست دارم عملم در حالی به نزد پرودگارم برود که روزه باشم.

ادامه »

 نظر دهید »

الحمد لله، والصلاه والسلام علىٰ رسول الله، أما بعد؛

27 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

رمضان مهمان بسیار عزیزی است؛ هر سال چند روز شمرده شده‌ای به نزد ما می‌آید و در بین دیگر ماه‌ها همانند یوسف در میان برادرانش می‌باشد. پس باید قدرش را بدانیم و آن‌چنان که شایسته‌ی آن است برای استقبالش آماده‌ باشیم. خداوند متعال می‌فرماید: ﴿وَلَوْ أَرَادُوا الْخُرُوجَ لأَعَدُّوا لَهُ عُدَّهً﴾ [توبه: ۴۶]؛ اگر می‌خواستند بیرون روند، توشه و ساز و برگ آن را آماده می‌کردند.

لذا آنچه در پی می‌آید، جرقه‌های نورانی‌ای جهت آماده‌گیری برای ماه مبارک رمضان هستند:

۱ـ شوق و اشتیاق رمضان:
در دل محبوب‌ترین فرد زندگیت را تصور کن که یازده ماه دوری، به تو خبر رسیده که چند روز بعد می‌آید، چه قدر مشتاق دیدارش هستی؟!

۲ـ اظهار شادمانی:
خداوند متعال می‌فرماید: ﴿قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَلِکَ فَلْیَفْرَحُوا هُوَ خَیْرٌ مِمَّا یَجْمَعُونَ﴾ [یونس: ۵۸]؛ بگو: به فضل و رحمت خدا (به همین نه چیز دیگر) باید مردمان شادمان شوند؛ این بهتر از چیزهائی است که گرد می آورند.

ادامه »

 نظر دهید »

سفارش امام صادق علیه السلام

26 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

إمامُ الصّادقُ علیه السلام ـ مِن وَصِیَّتِهِ لِولْدِهِ عِندَ دُخُولِ شَهرِ رَمَضانَ ـ : فاجهَدُوا أنفُسَكُم فإنّ فیهِ تُقسَمُ الأرزاقُ، و تُكتَبُ الآجالُ، و فیهِ یُكتَبُ وَفدُ اللّه ِ الذین یَفِدُونَ إلَیهِ ، و فیهِ لیلةٌ العَمَلُ فیها خَیرٌ مِن العَمَلِ فی ألفِ شَهرٍ .[5]

امام صادق علیه السلام ـ در سفارش هاى خود به فرزندانش به هنگام حلول ماه رمضان ـ فرمود: جان هاى خود را به تلاش و كوشش وا دارید؛ زیرا در این ماه روزى ها قسمت و اجلها نوشته مى شود و در آن نام هاى میهمانان خدا كه بر او وارد مى شوند، نوشته مى گردد. در این ماه شبى هست كه عمل (عبادت) در آن از عمل (عبادت) هزار ماه بهتر است.

چقدر خوب است که ما هم به جای روز شماری و وحشت از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ، و شکایت کردن و به کار بردن عباراتی ناشی از نارضایتی که باعث خشم خداوند می شود». در فضیلت و برکات این ماه عزیز دقت کنیم و دیگران را از خیرات آن آگاه کنیم، متأسفانه مردم نسبت به روزه و ماه رمضان و روزه داری وحشتی واهی دارند، باید یادمان باشد که خداوند متعال هیچ نیازی به روزه ما ندارد، این گرسنگی و تشنگی کشیدن هم با این همه منت گذاشتن و بد گفتن به دین ارزشی ندارد.

هر تکلیفی که خداوند متعال بر عهده ما گذاشته است فقط برای خود ما مفید است و بس، نباید اینقدر بی تابی کنیم و دیگران را هم به وحشت بیاندازیم.

ما قدر ماه رمضان را نمی دانیم، مثل خیلی چیزهای دیگر که قدرش را نمی دانیم، یا در حال شکایتیم یا سرمان به تلویزیون گرم است در حالی که این ماه، فرصت زندگی دوباره است، با یادآوری گناهان و کوتاهی هایمان کمی سر تواضع فرود آوریم و راه بندگی در پیش گیریم.

منبع : تبیان

 نظر دهید »

مژده دادن پیامبر به یارانش در مورد فرارسیدن رمضان

26 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

پیامبر صلی الله علیه و آله یارانش را برای کوشش و تلاش عبادی بیشتر در رمضان آماده می‌ساخت. برای پیشبرد این هدف و کاربردی کردن آن از ویژگی‌های رمضان و افزایش پاداش‌ها در این ماه مبارک می‌فرمود:

عنه صلى الله علیه و آله: إنّ أبوابَ السماءِ تُفتَحُ فی أوَّلِ لیلةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ، و لا تُغلَقُ إلى آخِرِ لیلةٍ مِنهُ؛ پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمود: درهاى آسمان در نخستین شب ماه رمضان گشوده مى شود و تا آخرین شب آن بسته نمى شود.».[3]

بحار الأنوار : ـ رسول اللّه صلى الله علیه و آله لَمّا حَضَرَ شَهرُ رَمَضانَ ـ : سُبحانَ اللّه ِ ! ما ذا تَستَقبِلُونَ؟! و ما ذا یَستَقبِلُكُم؟! قالَها ثلاثَ مَرّاتٍ؛ بحار الأنوار: وقتى ماه رمضان فرا رسید پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: سبحان اللّه! به پیشباز عجب ماهى مى روید! و عجب ماهى به شما روى مى آورد! ـ این را سه بار تكرار كرد ـ[4]

 نظر دهید »

آمادگی برای ماه رمضان به سبک ائمه علیهم السلام

26 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، بهترین خلق خدا، اسوه کامل بندگی، برگزیده ترن خلق، برای بهترین ماه خدا، ماه مبارک رمضان از قبل از رسیدن این ماه بزرگ خود را آماده می کردند.

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله برای ماه رمضان خود را آماده می کردند، مژده فرا رسیدن این ماه بزرگ را به پیروان خود می دانند تا همگان متوجه شوند که این زمان نورانی دارای چه ارزش و اهمیتی است.

زیاد روزه گرفتن در شعبان

برای آن که روانشان برای روزه رمضان بهتر آماده گردد، در شعبان به گرفتن روزه می پرداخت.

«وَلَمْ أَرَهُ صَائِمًا مِنْ شَهْرٍ قَطُّ أَکْثَرَ مِنْ صِیَامِهِ مِنْ شَعْبَانَ، کَانَ یَصُومُ شَعْبَانَ کُلَّهُ، کَانَ یَصُومُ شَعْبَانَ إِلا قَلِیلا او را هرگز ندیدیم که هیچ ماه را بیش از شعبان روزه بگیرد، او کل شعبان را روزه می‌گرفت یا جز اندکی از آن را روزه می‌گرفت».[2]

این روزه های ماه شعبان یک مقدمه است که خیلی به ما کمک می کند ماه رمضان را بهتر درک کنیم، مثل یک درس که نیازمند پیش نیاز است تا درس اصلی بهتر درک شود. روزه ماه شعبان هم، فضیلت زیادی دارد هم به ما کمک می کند برای روزه ماه مبارک رمضان ورزیده شویم.

 نظر دهید »

اگر خدا را شناختی رهایش نمیکنی!

22 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

خدا از راه های گوناگون و متفاوت قابل شناخت و اثبات است

خدا از راه های گوناگون و متفاوت قابل شناخت و اثبات است. راه هایی که بعضی بسیار ساده و در خور فهم عموم است و بعضی در حدّ متوسط و بعضی بسیار دشوار و پیچیده اند. براهین خداشناسی به سه طریق برهان فطرت و برهان نظم و برهان علیت تقسیم شده اند.

در این مجال بر آن آمدیم که راه شناخت خدا از طریق برهان نظم بر پایه نهج البلاغه را بیان کنیم:

باید گفت در برهان نظم از موارد جزیی نظم یی به ناظم حکیم برده می شود. امروزه بعضی بر آنند که برهان نظم غیر از برهان غایی است تأکید برهان نظم بر موارد جزیی نظم است، امّا تأکید غایی بر این است که کل جهان یک مجموعه هماهنگ می باشد. در بیانات امیرالموءمنین علی علیه السلام هر دو این تقریرها وجود دارد. اینک به تقریر برهان نظم از دیدگاه آن حضرت می پردازیم. امیرالموءمنین علی علیه السلام در بیانات خود بسیار به موارد جزیی نظم نظیر نظم در آسمان ها و زمین، طاووس، ملخ، خفاش، مورچه و خزندگان، و نظم موجود در ساختار انسان اشاره می فرمایند که در اینجا به بعضی از آنها اشاره می کنیم:

الف: ابتدعهم خلقاً عجیباً من حیوان وموات و ساکن وذی حرکات فأقام من شواهد البینات علی لطیف صنعته وعظیم قدرته.

ادامه »

 نظر دهید »

حکم اختلاط زن با مرد نامحرم

19 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

اختلاط زن با مرد نامحرم

سوال: اختلاط زن با مرد نامحرم تا چه حدّی جایز می باشد؟

جواب: در گفتگوها باید نكات زیر را مراعات نمایند: 1ـ از صحبت كردن به نحوی كه موجب تلذذ و ریبه شود خودداری گردد. 2 ـ از شوخی كردن پرهیز شود. 3 ـ از حرف هایی كه موجب تهییج شهوت است باید خودداری شود. 4 ـ رعایت حجاب كامل بشود و از نگاه كردن حرام خودداری گردد. 5 ـ زن و مرد در یك محیط خلوت تنها نباشند. (مسائل جدید از دیدگاه علماء و مراجع، ج1، ص137)

سوال: حکم دست دادن با پیرزن که هیچ تحریک جنسی به دنبال ندارد چیست؟
دست دادن با نامحرم جایز نیست و تنها ملاک در این موضوع، تحریک جنسی نیست.

ادامه »

 نظر دهید »

حکم خرید و فروش ماهواره

19 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

اگر خرید کالاهای وارداتی از کشورهای غیراسلامی و استفاده از آن ها باعث تقویت دولت های کافر و استعمارگر که دشمن اسلام و مسلمین هستند، شود و یا قدرت مالی آن ها را برای هجوم به سرزمین های اسلامی یا مسلمین در سرتاسر عالم، تقویت نماید، واجب است که مسلمانان از خرید و بکارگیری و استفاده از آن ها اجتناب کنند، بدون اینکه فرقی بین کالایی با کالای دیگر و دولتی با دولت دیگر از دولت های کافری که دشمن اسلام و مسلمین هستند، وجود داشته باشد و این حکم هم اختصاصی به مسلمانان ایران ندارد. (آیة الله خامنه ای دام ظله)

سوال: اگر كسی در مقابل طلبی كه دارد سفته یا براتی داشته باشد و بخواهد طلب خود را پیش از وعده آن به كمتر از آن بفروشد اشكال دارد؟

جواب: اگر سفته یا برات را به خود بدهكار بفروشد به كمتر مانع ندارد ولی فروش آن به غیر مدیون به كمتر, ربا و حرام است. (استفتائات امام (ره)، ج1، ص 176، س227)

سوال: حكم خرید وسایلی چون كفش و لباس و غیره از دست فروش ها در صورتی كه نمی دانیم كه این وسایل را از چه طریقی به دست آورده اند چه حكمی دارد؟

جواب: در صورتی كه نمی دانید از چه راهی تهیه كرده اند خرید از آنها اشكالی ندارد. (توضیح المسائل 12 مرجع ج2، ص224 و 225)

ادامه »

 نظر دهید »

سوالات شرعی راجع به سجده

18 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

سجده بر مواد معدنى؛ مانند طلا، نقره، عقیق و فیروزه، صحیح نیست.

سوال: بر چه چیزهایی سجده کردن صحیح است؟
قاعده کلی در این‌ زمینه آن است که سجده بر زمین و هر آنچه از زمین می‌روید صحیح است؛ با این شرط که آنچه از زمین روییده، مورد استفاده خوراکی یا پوشاکی انسان نباشد؛ پس سجده بر گیاهانی؛ مانند گندم، جو و پنبه صحیح نیست.

برخی از مصادیق این مسئله، عبارت‌اند از: 1. سنگ‌هایى مانند سنگ مرمر، سنگ‌هاى سیاه، سنگ آهک و سنگ گچ. 2. گچ و آهک پخته و آجر و کوزه گِلى و مانند آن. 3. کاغذی که آن‌را از چیزى که سجده بر آن صحیح است(مثلاً از کاه یا پنبه)، ساخته باشند. 4. خاک، مخصوصاً تربت حضرت سیّد الشّهداء(علیه السلام). (امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی) ج 1، ص 584 – 587 )

ادامه »

 نظر دهید »

مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها) تهران

توضیح وبلاگ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ«1» إِنَّآ أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ «2» فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ «3» إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ

سیماى سوره کوثر
این سوره سه آیه دارد و در مکّه نازل شده و کوچک‏ترین سوره قرآن کریم است.
نام سوره برگرفته از آیه اول است و به معناى خیر کثیر و فراوان مى‏باشد.
در روایات، براى کسى که این سوره را در نمازهاى واجب و مستحب بخواند، سیراب شدن از حوض کوثر در قیامت، وعده داده شده است.

بنام خدا

لوگوي ما
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • اهل بیت
  • قرآن کریم
  • اخبار مدرسه
  • تفسیر
  • نوروز
  • اجتماعی
  • مناسبتی
  • سیاسی
  • بیانات رهبر
  • دانستنی ها
  • احکام

آخرین مطاب

  • اردو زیارتی کربلا مدرسه علمیه ریحانه النبی (س)
  • مقاله عبرت های عاشورا توسط سیده فرزانه علوی طلبه سال سوم مدرسه علمیه ریحانه النبی (س)
  • روش های تبلیغ
  • طلبه افتخار آفرین ، فعال قرآنی ، خانم دکتر سپیده مختاری مقام اول کشوری در قرائت قرآن کریم
  • میلاد حضرت زینب (ُس)
  • جشنواره غذا
  • دهه فجر مبارک باد
  • میلاد امام حسن عسکری علیه السلام
  • نشست تخصصی سواد رسانه ای با حضور دکتر کرباسیان
  • پاسخ به شبهات با سخنرانی دکتر قانع
  • نشست تخصصی جریان های فکری اجتماعی با حضور دکتر میرزایی
  • 17 ربیع الاول
  • 9 ربیع
  • 28 صفر
  • اردوی زیارتی مشهد
  • شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها
  • مراسم شهادت امام سجاد (ع)
  • در عزای سیّد سجاد
  • سخنان کوتاه از امام سجاد علیه السلام
  • شاگردان مکتب امام سجاد علیه السلام

جستجو

ذکر ایام هفته

کد ذکر ایام هفته

اوقات شرعی

اوقات شرعی

دیکشنری

قالب وبلاگ

موزیک









..:: بی تو ای صاحب زمان ::..



  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

Random photo

مقاله عبرت های عاشورا توسط سیده فرزانه علوی طلبه سال سوم مدرسه علمیه ریحانه النبی (س)

پیچک

  • کد نمایش افراد آنلاین
    • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
    • تماس