امام خمینی پیشتاز سبک زندگی اسلامی ایرانی
امام خمینی(س) نمونه عینی در سبک زندگی اسلامی ایرانی است از آنجا که انسان برای فراگیری روابط اجتماعی و اصول تربیتی علاوه بر نظریه های ذهنی نیازمند نمونه عملی و کاربردی می باشد. در سبک زندگی نگاه انسان به زندگی بهره گیری از مواهب محیطی معطوف می شود که اصلی ترین مرحله از تربیت کاربردی هر فرد است.تاریخ اسلام نمونه های تجربی و عینی زیادی در اجرای سبک زندگی انسانی اسلامی را دارد. در عصر ما نیز امام خمینی نماد و الگوی پایدار این سبک زندگی بوده و برای ما و نسل های آینده اصول اساسی زندگی درست و منطقی و عقلانی را به یادگار گذاشته اند که می توان به صورت خلاصه به بعضی از آنها اشاره کرد.
الف )- ساده زیستی : از آنجا که مصرف گرایی و زیاده روی آفات اصلی زندگی انسانی می باشند.ساده زیستی و خود داری از اشرافی گری آغازی مبارک در زندگی انسان هستند. امام خمینی علیرغم برخورداری از امکانات مناسب برای زندگی در کشور، تا پایان عمر درحسینیه جماران زندگی کردند و مبلمان زندگی خصوصی ایشان زیبا ترین درس برای تاریخ درساده زیستی است که هر بیننده ای را به حیرت وا می دارد.
ب)- صرفه جویی و مصرف درست :این اصل پایه مدیریت صحیح در زندگی می باشد امام خمینی اگر لیوان آبی را تا قسمتی مصرف می نمودند با گذاشتن کاغذی بر سر آن و خود داری از دور ریختن مابقی آن را برای نوشیدن های بعدی نگاه می داشتند خوراک و پوشاک ایشان ساده زیستی مولا علی(ع) را در ذهن تداعی می کند.
ج)- نظم و دقت: ازآنجا که در زندگی پیشرفت و رشد بستگی مستقیم بر نظم فرد دارد بنابراین انضباط فردی رکن اساسی ترقی محسوب می شود. اطرافیان ایشان بر اساس رفتارهای امام می توانستند ساعت خود را تنظیم کنند. پیاده روی در ساعت خاص و….و همینطور سایر رفتارهای فردی بر اساس تربیت و نظم ویژه ای بودند که باید نسل جوان آن را مبنای کار خود قرار دهد.
د)- اگر ژان ژاک روسو در نامه ای به فرزند خیالی اش امیل بخشی از اصول تربیتی را بیان نمود امام خمینی (س) در نامه تاریخی خود به یادگار گرانبهایشان مرحوم حاج احمد آقا خمینی اصول اساسی تربیتی را در روابط اجتماعی و خانوادگی بیان نمودند که محققان و نخبگان باید از این اصول به عنوان شالوده های فرزند پروری استفاده کنند و این موارد در کتب درسی گنجانده شودتا در تربیت فرزندان این جامعه به کار گرفته شود. ترجمه این نامه به زبان های مختلف می تواند در سایر کشورهای مسلمان و غیر مسلمان در رشد و تربیت کودکان و جوانان به کار گرفته شود شما می توانید آثار تربیتی امام خمینی را در فرزندان و حتی نوادگان ایشان ملاحظه کنید. مزین بودن به تربیت فردی و اجتماعی اصلی ترین مشخصه در خاندان امام خمینی است. به عنوان یک رفتار شناس تصدیق می کنم
که رفتارهای فردی و اجتماعی امام کاملا شناخته نشده است و همه ما در این مساله دچار قصور شدیم. تربیت عینی امام و به کار گیری توصیه های ایشان را می توان در رفتار مقام معظم رهبری مشاهده کرد لازم است روان شناسان و رفتار شناسان شالوده تربیت اسلامی را در سبک زندگی فردی و اجتماعی این دو وجود عزیز برداشت نموده و برای جامعه تفسیر وتبیین نمایند.