توصیههایی برای پذیرایی از میهمان در ایام نوروز
حفظ سلامت خانواده، به خصوص در ایامی مانند نوروز که خانوادهها درصدد برگزاری هرچه مفرحتر تعطیلات خود هستند، از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که ممکن است با رعایت نکردن برخی نکات ساده، شیرینی این ایام به تلخی بدل شود.
در هر دید و بازدیدی که می رویم، شیرینی و آجیل جزء لاینفک پذیرایی از میهمانان نوروزی است، اما اگر افراد بخواهند درهر دید و بازدیدی از شیرینی و آجیل استفاده کنند، علاوه بر اضافه وزن، مشکلاتی از قبیل مشکلات گوارشی نیز برای افراد به وجود می آید و جالب است بدانید که درهمین شب نشینی ها، افراد بیشتر از چند برابر حالت عادی انرژی دریافت می کنند که این افزایش دریافت انرژی به همراه کاهش فعالیت افراد در این ایام، خطر ابتلا به چاقی و بیماری های وابسته به آن را چند برابر می کند. متخصصین تغذیه در ادامه ، به هم خوردن ساعت خواب یا مصرف تنقلات کم ارزش در زمان تماشای تلویزیون را هم یکی دیگر از نکاتی ذکر می کند که هشدار در رابطه با آن ضروری به نظر می رسد.
دکتر کشاورز برای به حداقل رساندن این آسیب ها به راهکاری مناسب اشاره کرده و می گوید بهتر است در این ایام از خیار که نوعی میوه- سبزی است، بیشتر استفاده شود و بعد از آن اولویت با مصرف میوه ها باشد، البته بهتر است یادآور شویم که مصرف آجیل هم بر شیرینی تقدم دارد، چرا که اگر تازه باشد، نسبت به شیرینی ضرر کمتری دارد.
در ایام نوروز بهتر است برنامه غذایی مانند سایر زمان ها تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان وعده و در مقدار متعادل باشد. ولی می توان حجم مواد غذایی را در وعدههای اصلی کاهش داد، به ویژه شام را بسیار مختصر میل کرد.
دکتر ربابه شیخالاسلام، مدیر مؤسسه تغذیه، سلامت و توسعه نیز با بیان اینکه بهتر است، میز پذیرایی عید را با میوه ها، شیرینیهای کوچک، آجیل کم نمک، قطعات کوچک از میوههای خشک شده یا برگهها تزیین کنید، چند توصیه عملی برای این ایام دارد: از پذیرایی با شیرینیهای تر و چرب ،شکلات ها، شیرینیهای بزرگ و کیک بپرهیزید. از میهمانان خود با چای کمرنگ و در استکان یا فنجانهای کوچک پذیرایی کرده و به جای قند از کشمش یا توت خشک یا خرما استفاده کنید، به خصوص اگر چاق هستید، یاد بگیرید که چای را تلخ بنوشید.