مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها) تهران

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

اعمال روز دهم ذی الحجه (روز عید قربان)

02 مهر 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

روز عید قربان از اعیاد مهمّ اسلامى است. این روز یادآور اخلاص و بندگى حضرت ابراهیم(علیه السلام)در برابر پروردگار خویش است، آن جا که فرمان حق براى ذبح اسماعیل صادر شد، و ابراهیم آن بنده فرمانبردار خداوند آماده اجراى این فرمان شد و اسماعیل را به قربانگاه برد و کارد بر حلقومش نهاد، ولى ندایى رسید که اى ابراهیم از عهده این آزمون الهى برآمدى! دست نگهدار که فرمانبردارى خویش را به درستى اثبات کرده اى.

جبرئیل همراه با «قوچى» فرود آمد و ابراهیم آن را قربانى کرد، و سنّت قربانى در منا از آن روز برقرار شد، این روز، روز عید و خوشحالى و سرور است. زیرا علاوه بر این که بنده اى مخلص از آزمونى دشوار، سربلند بیرون آمد و بندگى خویش را در پیشگاه خداى بزرگ ثابت کرد، گروه عظیمى از بندگان مخلص خدا به او تأسّى جسته، به زیارت خانه خدا مى شتابند و مراسم منا و از جمله، قربانى را انجام مى دهند.

ادامه »

 1 نظر

یک عید بزرگ به نام قربان آمد . . .

01 مهر 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

ای عزیزان به شما هدیه زیـــــــــزدان آمد

عید فرخنـــــــده ی نورانی قربـــــــــان آمد

حاجیان سعی شما شد به حقیقت مقبول

رحمت واسعــــه ی حضــرت ســـبحان آمد . . .

 نظر دهید »

روز نهم ذي‌الحجه روز عرفه و از اعياد عظيمه است

01 مهر 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

روز نهم ذي‌الحجه روز عرفه و از اعياد عظيمه است، هرچند به اسم عيد ناميده نشده و روزي است که حق تعالي بندگان خويش را به عبادت و طاعت خود خوانده و مؤيد جود و احسان خود را براي ايشان گسترانيده و شيطان در اين روز خوار و حقيرتر و رانده‌تر و در خشمناکترين اوقات خواهد بود.

روايت شده که حضرت امام زين‌العابدين ـ عليه‌السلام ـ شنيد در روز عرفه صداي سائلي را که از مردم سؤال مي‌نمود. فرمود: واي بر تو. آيا از غير خدا سؤال مي‌کني در اين روز و حال آن‌که اميد مي‌رود در اين روز براي بچّه‌هاي در شکم آن‌که فضل خدا شامل آنها شود و سعيد شوند و از براي اين روز اعمال چند است:

ادامه »

 نظر دهید »

بسم رب الشهدا و الصدیقین

01 مهر 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

به مناسبت هفته دفاع مقدس و یادواره شهدا علاوه بر برگزاری مراسم و تزئین محوطه مراسمی در کهف الشهدا واقع در منطقه ولنجک برگزار شد که در این مراسم نماینده محترم مجلس خانم دکتر لاله افتخاری و شهردار و فرماندار محترم منطقه یک حضور بهم رساندند .

این مراسم در روز یکشنبه 29 شهریور 94 ساعت 3 بعدازظهر برگزار شد .

 

 1 نظر

آنکه از فرط گنه ناله کند زار کجاست؟

31 تیر 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

آنکه از فرط گنه ناله کند زار کجاست؟

آنکه زاغیار برد شکوه بر یار کجاست

باز ماه رمضان آمد و بر بام فلک

می زند بانگ منادی که گنه کار کجاست

سفره رنگین و خدا چشم به راه من و توست

ادامه »

 نظر دهید »

آیا حتما باید سحری بخوریم؟

01 تیر 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

سحری یک وعده غذایی مهم و ضروری در ماه رمضان است. بنابراین توصیه می شود به هیچ وجه روزه بدون سحری نگیرید. این کار به ویژه در فصل تابستان موجب کاهش توان جسمی، عدم تمرکز ذهن، تحریک پذیری و کم آب شدن بدن می گردد. بهتر است سحری وعده ای مشابه ناهار در روزهای عادی در نظر گرفته شود.

اما سحری چه بخوریم؟
متخصصان تغذیه معتقدند که از مصرف غذاهای حاوی چربی و پروتئین زیاد پرهیز کنید. پروتئین ها برای متابولیسم نیاز به آب زیادی دارند بنابراین در مصرف منابع پروتئینی اعتدال را رعایت کنید. انواع چربی های مفید می توانند منبع انرژی خوبی برای روزه داران باشند. چربی ها آخرین گروه مواد غذایی هستند که معده را ترک می کنند و برای همین به احساس سیری کمک می کنند. روغن هایی مانند روغن زیتون، هسته انگور، کنجد، آفتابگردان، و کانولا انتخاب های مناسبی به شمار می روند. تصور نکنید که هر چه وعده سحری سنگین تر و پر کالری تر باشد، تحمل روزه داری برای شما آسان تر می شود.

ادامه »

 2 نظر

رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان

01 تیر 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

در ماه رمضان پرخوری نکنید

به خاطر داشته باشید که به‌واسطه پرخوری در ماه رمضان، به‌خصوص در زمان افطار نه تنها لاغر نشده بلکه چاق‌تر نیز خواهید شد. اگر شما از میزان غذا و خوراکی‌های مورد مصرف خود در زمان سحر و افطار آگاهی نداشته باشید،‌ شیوه نادرست تغذیه شما، موجب افزایش وزن‌تان خواهد شد.

دکتر راضین محروف متخصص تغذیه از دانشگاه آکسفورد می‌گوید: “پرخوری در زمان‌های خارج از زمان روزه می‌تواند شما را از سلامتی دور نماید.” او می‌گوید: “درصورتی‌که برای گرفتن روزه، آداب آن را رعایت نکنید، سلامتی خود را در این ماه به خطر می‌اندازید و نمی‌توانید وزن کم کنید.” او می‌گوید: “پیام نهفته ماه رمضان به دست آوردن تقواست که در حقیقت ریشه در کنترل جسم، روح و ذهن دارد. رعایت این نکته در بعد از زمان روزه (یعنی فاصله بین افطار تا سحر) نیز بسیار اهمیت دارد.”

ادامه »

 نظر دهید »

تغذیه سالم در ماه رمضان

31 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

در خصوص روزه گرفتن سالم پرسش‌های زیادی به ذهن می‌آید که در این مطلب کمی به آن‌ها می‌پردازیم.

داشتن رژیم غذایی سالم (غذاهای سبک و مغذی) برای دوران روزه‌ داری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر غذاها پر کالری و خالی از ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن باشد؛ نمی‌توان از روزه سالم بهره برد.

با رعایت تغذیه سالم و مفید، غذا به مدت طولانی‌تری در بدن ذخیره خواهد شد و بدن می‌تواند مدت بیشتری بدون مصرف غذا تعادل خود را حفظ کند، ولی بدن نسبت به دریافت آب حساس است. اگر دقت نکنیم ممکن است به سلامتی بدن خود، به خصوص کلیه‌ها صدمه وارد کنیم. در طی 24 ساعت مصرف حدود 8 لیوان آب به‌صورت آب آشامیدنی یا آب حاصل از مصرف میوه و سبزیجات برای بدن لازم است. بنابراین در ماه رمضان بهتر است تا مصرف آب را در هنگام افطار تا سحر به‌طور مناسبی برنامه‌ریزی کنید.

ادامه »

 نظر دهید »

آنکه از فرط گنه ناله کند زار کجاست؟

31 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

آنکه از فرط گنه ناله کند زار کجاست؟

آنکه زاغیار برد شکوه بر یار کجاست

باز ماه رمضان آمد و بر بام فلک

می زند بانگ منادی که گنه کار کجاست

سفره رنگین و خدا چشم به راه من و توست

ادامه »

 نظر دهید »

غذا و گرسنگی

30 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

تا وقتی که گرسنگی واقعی خود را از گرسنگی های کاذب و عاطفی تشخیص ندهید، رژیم های مختلف غذایی اثری بر وزن شما نخواهند داشت.

اگر با روان‌شناس غذا صحبت کنید خواهید شنید که اگر یاد بگیریم درست به احساس طبیعی گرسنگی بدنمان و احساس سیری که بعد از آن حاصل می‌شود، پاسخ دهیم، ابزار قدرتمندی برای حفظ وزنی سالم به دست آورده‌ایم. اما اگر با خانم‌هایی با سایز‌ها و شکل‌های مختلف صحبت کنید، بیشتر آن‌ها خواهند گفت که با گرسنگی مبارزه می‌کنند و تا حدودی از آن می‌ترسند.
چطور شد که به اشتهایمان و به لذت بردن از غذایمان بدگمان شدیم؟ آیا می‌توانیم مانند دوران کودکیمان به نیاز بدن خود پاسخ دهیم؟ پاسخ آن یک جایی در بهبوهه واکنش‌های عاطفی، فرهنگی و عصب شناسی‌ای قرار داد که میل به خوردن را در ما به وجود می‌آورد. دکتر جین کریسلر، استاد روان‌شناسی دانشگاه ملی هند و رئیس مرکز تغذیه معقول (Mindful Eating) می‌گوید: «گرسنگی مسالهٔ پیچیده‌ای است.» گرسنگی علاوه بر احساس جسمانی مربوط می‌شود به میل و خواهش روان‌شناختی که شاید هیچ ربطی به نیاز جسمانی شما به غذا نداشته باشد.

ادامه »

 نظر دهید »

آرایش کردن و روزه داری!

30 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

در به در دنبال کسی می‌گشت که سؤال مهمش را از او بپرسد؛ سؤالی که ذهنش را بسیار مشغول کرده بود. نمی‌دانست با این همه زحمتی که به خود می‌دهد و با این همه صبری که می‌کند، آیا از او می‌پذیرند؟ دودلی مثل خوره در جانش رخنه کرده بود: نکند قبول نباشد؟! نکند باطلش کند؟!

و بعد سیل توجیه‌ها و دلایل: نمی‌شود که! مگه می‌شود بدون آنها بیرون رفت؟! اصلاً خدا هم زیبایی را دوست دارد!

بهترین کار؛ ترک محرمات

«گناه و عمل حرام» ریز و درشت ندارد، همه‌اش گناه است و ترک اوامر الهی!

امیرالمؤمنان علی(علیه‌السلام) فرمودند: به کوچکی گناهتان نگاه نکنید بلکه به بزرگی کسی بنگرید که در مقابل او معصیت کرده‌اید!

گویی انسان در مقابل شخص عزیز و گرانقدری، عملی بسیار سخیف و بی ارزش را مرتکب شود! حتماً جز پشیمانی و ندامت بهره‌ای برای او حاصل نخواهد شد. امام خمینی(ره) می‌فرمودند: عالم محضر خداست، در محضر خدا گناه نکنید.

ادامه »

 4 نظر

رمضان ماه بركت و رحمت و مغفرت

29 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

ماه رمضان ماهى است كه روزهایش بهترین روزها و شبهایش بهترین شبها است

شیخ صدوق (رحمه الله ) در كتابهاى امالى و عیون اخبارالرضا (علیه السلام ) و كتابهاى دیگر خود به سندش از امام هشتم حضرت على موسى الرضا (علیه السلام ) و ایشان از پدرش و آن حضرت از امیرالمؤمنین (علیه السلام ) روایت كرده اند كه فرمود:

رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) درباره ماه مبارك رمضان براى ما خطبه خوانده و سخنرانى كرده ، فرمود:

ایها الناس انه قد اقبل الیكم شهرالله بالبركة و الرحمة و المغفرة شهر هو عندالله افضل الشهور و ایامه افضل الاءیام و لیالیه افضل اللیالى و ساعاته افضل ساعات ، هو شهر دعیتم فیه الى ضیافة الله ….1

ادامه »

 نظر دهید »

نمازهاى شب هاى ماه مبارك رمضان

29 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

مرحوم «علاّمه مجلسى» در فصل آخر از اعمال ماه رمضان در كتاب «زادالمعاد»، نماز شب هاى ماه رمضان را چنين بيان مى كند: (و با توجّه به اين كه بهترين اعمال، در ماه مبارك، نماز و قرآن است و اين نمازها در بردارنده بسيارى از سوره هاى قرآن است، هركس هر چند شب را بخواند غنيمت است).

شب اوّل: چهار ركعت; هر ركعت بعد از سوره حمد پانزده مرتبه سوره توحيد.

شب دوم: چهار ركعت; در هر ركعت بعد از سوره حمد بيست مرتبه سوره إنَّا أنزلناه.

شب سوم: ده ركعت; در هر ركعت بعد از سوره حمد پنجاه مرتبه سوره توحيد.

شب چهارم: هشت ركعت; در هر ركعت بعد از سوره حمد بيست مرتبه سوره إنّا أنزلناه.

شب پنجم: دو ركعت; در هر ركعت، سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره توحيد; بعد از سلامِ نماز، صد مرتبه بگويد: اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد.

ادامه »

 3 نظر

اعمال و دعاهای روزهای ماه رمضان 2

28 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

دعای افتتاح
یازدهم: بخواند در هر شب از ماه رمضان:
اللَّهُمَّ إِنِّی أَفْتَتِحُ الثَّنَاءَ بِحَمْدِکَ وَ أَنْتَ مُسَدِّدٌ لِلصَّوَابِ بِمَنِّکَ وَ أَیْقَنْتُ أَنَّکَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ فِی مَوْضِعِ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ وَ أَشَدُّ الْمُعَاقِبِینَ فِی مَوْضِعِ النَّکَالِ وَ النَّقِمَةِ وَ أَعْظَمُ الْمُتَجَبِّرِینَ فِی مَوْضِعِ الْکِبْرِیَاءِ وَ الْعَظَمَةِ اللَّهُمَّ أَذِنْتَ لِی فِی دُعَائِکَ وَ مَسْأَلَتِکَ فَاسْمَعْ یَا سَمِیعُ مِدْحَتِی وَ أَجِبْ یَا رَحِیمُ دَعْوَتِی وَ أَقِلْ یَا غَفُورُ عَثْرَتِی فَکَمْ یَا إِلَهِی مِنْ کُرْبَةٍ قَدْ فَرَّجْتَهَا وَ هُمُومٍ [غُمُومٍ‏] قَدْ کَشَفْتَهَا وَ عَثْرَةٍ قَدْ أَقَلْتَهَا وَ رَحْمَةٍ قَدْ نَشَرْتَهَا وَ حَلْقَةِ بَلاءٍ قَدْ فَکَکْتَهَا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ صَاحِبَةً وَ لا وَلَدا وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَرِیکٌ فِی الْمُلْکِ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبِیرا الْحَمْدُ لِلَّهِ بِجَمِیعِ مَحَامِدِهِ کُلِّهَا عَلَى جَمِیعِ نِعَمِهِ کُلِّهَا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لا مُضَادَّ لَهُ فِی مُلْکِهِ وَ لا مُنَازِعَ لَهُ فِی أَمْرِهِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لا شَرِیکَ لَهُ فِی خَلْقِهِ وَ لا شَبِیهَ [شِبْهَ‏] لَهُ فِی عَظَمَتِهِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الْفَاشِی فِی الْخَلْقِ أَمْرُهُ وَ حَمْدُهُ الظَّاهِرِ بِالْکَرَمِ مَجْدُهُ الْبَاسِطِ بِالْجُودِ یَدَهُ الَّذِی لا تَنْقُصُ خَزَائِنُهُ وَ لا تَزِیدُهُ [یَزِیدُهُ‏] کَثْرَةُ الْعَطَاءِ إِلا جُودا وَ کَرَما إِنَّهُ هُوَ الْعَزِیزُ الْوَهَّابُ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ قَلِیلا مِنْ کَثِیرٍ مَعَ حَاجَةٍ بِی إِلَیْهِ عَظِیمَةٍ وَ غِنَاکَ عَنْهُ قَدِیمٌ وَ هُوَ عِنْدِی کَثِیرٌ وَ هُوَ عَلَیْکَ سَهْلٌ یَسِیرٌ اللَّهُمَّ إِنَّ عَفْوَکَ عَنْ ذَنْبِی وَ تَجَاوُزَکَ عَنْ خَطِیئَتِی وَ صَفْحَکَ عَنْ ظُلْمِی وَ سَتْرَکَ عَلَى [عَنْ‏] قَبِیحِ عَمَلِی وَ حِلْمَکَ عَنْ کَثِیرِ [کَبِیرِ] جُرْمِی عِنْدَ مَا کَانَ مِنْ خَطَایَ [خَطَئِی‏] وَ عَمْدِی أَطْمَعَنِی فِی أَنْ أَسْأَلَکَ مَا لا أَسْتَوْجِبُهُ مِنْکَ الَّذِی رَزَقْتَنِی مِنْ رَحْمَتِکَ وَ أَرَیْتَنِی مِنْ قُدْرَتِکَ وَ عَرَّفْتَنِی مِنْ إِجَابَتِکَ فَصِرْتُ أَدْعُوکَ آمِنا وَ أَسْأَلُکَ مُسْتَأْنِسا لا خَائِفا وَ لا وَجِلا مُدِلا عَلَیْکَ فِیمَا قَصَدْتُ فِیهِ [بِهِ‏] إِلَیْکَ فَإِنْ أَبْطَأَ عَنِّی [عَلَیَ‏] عَتَبْتُ بِجَهْلِی عَلَیْکَ وَ لَعَلَّ الَّذِی أَبْطَأَ عَنِّی هُوَ خَیْرٌ لِی لِعِلْمِکَ بِعَاقِبَةِ الْأُمُورِ فَلَمْ أَرَ مَوْلًى

ادامه »

 نظر دهید »

اعمال و دعاهای روزهای ماه رمضان 1

28 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

آن چند امر است:
اول: افطار است و مستحب است که بعد از نماز شام افطار کند مگر آنکه ضعف بر او غلبه کرده باشد یا جمعى منتظر و باشند
دوم: آنکه افطار کند با چیز پاکیزه از حرام و شبهات و بهتر آن است که به خرماى حلال افطار کند تا ثواب نمازش چهار صد برابر گردد و به خرما و آب و به رطب و به لبن و به حلوا و به نبات و به آب گرم به هر کدام که افطار کند نیز خوب است .
سوم: آنکه در وقت افطار دعاهاى وارده آن را بخواند از جمله آنکه بگوید:
اللَّهُمَّ لَکَ صُمْتُ وَ عَلَى رِزْقِکَ أَفْطَرْتُ وَ عَلَیْکَ تَوَکَّلْتُ تا خدا عطا کند به و ثواب هر کسى را که در این روز روزه داشته و اگر دعاى اللَّهُمَّ رَبَّ النُّورِ الْعَظِیمِ را که سید و کفعمى روایت کرده‏اند خواند فضیلت بسیار یابد و روایت شده که: حضرت امیر المؤمنین علیه السلام هر گاه مى‏خواست افطار کند مى‏گفت:

ادامه »

 نظر دهید »

4 عمل مهم قبل از ماه مبارک رمضان

27 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

4 عمل مهم قبل از ماه مبارک رمضان،ماه شعبان، خیلی زودتر از آنچه که فکرش را می کردیم گذشت، تا قدم گذاشتن در ماه میمهانی پر شکوه خداوند، فرصت چندانی نداریم، برای این مهمانی بزرگ باید آماده شویم

ماه شعبان، خیلی زودتر از آنچه که فکرش را می کردیم گذشت، تا قدم گذاشتن در ماه میمهانی پر شکوه خداوند، فرصت چندانی نداریم، برای این مهمانی بزرگ باید آماده شویم، کاش اینقدر که برای مهمانی های عادی تدارک می دیدم و برنامه ریزی می کردیم کمی هم برای مهمانی بزرگی که فرشتگان و آسمانیان مهمان زمین ما می شوند خود را می آراستیم.

برای اینکه با ظاهر و باطنی شایسته تر وارد این مهمانی بزرگ شویم چند اقدام مهم باید انجام دهیم، و از این واپسین روزهای ماه عظیم شعبان نهایت استفاده را ببریم، برای این روزها و ساعات پایانی ماه شعبان ائمه علیهم السلام، به ما هشدار داده اند که این فرصت با ارزش را راحت از دست ندهیم و تمام تلاش خود را در جهت جبران مافات بکنیم.
مهمترین کارهایی که می توانیم انجام دهیم تا با روحی آزادتر و آماده تر وارد بزم نور و رحمت شویم عبارتند از:‌

ادامه »

 8 نظر

الحمد لله، والصلاه والسلام علىٰ رسول الله، أما بعد؛2

27 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

۷ـ علم قبل از عمل:
چه‌قدر نیکی‌هایی بودند که از دست رفتند و چه‌قدر اعمالی بودند که به سبب نادانی برباد شدند! پس باید بنشینیم و قبل از روزه گرفتن، چیزی از فضایل، احکام و آداب روزه را فرا گیریم. رسول خدا صلی الله علیه وسلم می‌فرماید: «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِیضَهٌ عَلَى کُلِّ مُسْلِمٍ» [رواه ابن ماجه]؛ یاد گرفتن علم بر هر مسلمان فرض است.

۸ـ بالا بردن سطح آمادگی:
کسی وارد معرکه می‌شود که امید پیروزی را دارد و کسی که برای آزمونی می‌رود که آرزوی موفقیت را در آن دارد، آن‌چنان آمادگی‌ای می‌گیرد که آرزوی پیروزی و قبولی را می‌کرد.
ما به استقبال ماهی می‌رویم که در آن درجات بالا می‌روند و به ثواب نیکی‌ها افزوده و بدی‌ها زدوده می‌شوند و انسان‌ها از آتش جهنم رهایی می‌یابند. پس بر ما لازم است که آمادگی خود را نسبت به پایبندی بر نمازهای جماعت و پشت سر آن خواندن نمازهای سنت و نوافل، شب‌زنده‌داری، یاد خدا و دیگر طاعات بالا ببریم.

۹ـ در شعبان هم زیاد روزه بگیریم:
روزه‌ی شعبان مانند سنت پیش از رمضان است و این روزه تمرینی برای نفس و دلیلی بر محبت و اشتیاق برای روزه است تا این‌که رمضان بیاد؛ در آن هنگام نفس از روزه گرفتن لذت می‌برد نه این‌که روزه‌ی رمضان برایش دردآور باشد. پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم در ماه شعبان زیاد روزه می‌گرفت، بلکه اکثر ماه شعبان را روزه بود همان‌طور که در حدیث اسامه بن زید رضی الله عنه آمده است که در این باره از پیامبر صلی الله علیه وسلم پرسید، آن حضرت صلی الله علیه وسلم جواب دادند: «ذٰلِکَ شَهْرٌ یَغْفُلُ النَّاسُ عَنْهُ بَیْنَ رَجَبٍ وَرَمَضَانَ وَهُوَ شَهْرٌ تُرْفَعُ فِیهِ الأَعْمَالُ إِلَى رَبِّ الْعَالَمِینَ فَأُحِبُّ أَنْ یُرْفَعَ عَمَلِی وَأَنَا صَائِمٌ» [رواه النسائی]؛ این ماهی است در میان رجب و رمضان که بسیاری از مردم از آن غافل‌اند و در این ماه، اعمال به سوی پروردگار جهانیان برده می‌شوند، پس من دوست دارم عملم در حالی به نزد پرودگارم برود که روزه باشم.

ادامه »

 نظر دهید »

الحمد لله، والصلاه والسلام علىٰ رسول الله، أما بعد؛

27 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

رمضان مهمان بسیار عزیزی است؛ هر سال چند روز شمرده شده‌ای به نزد ما می‌آید و در بین دیگر ماه‌ها همانند یوسف در میان برادرانش می‌باشد. پس باید قدرش را بدانیم و آن‌چنان که شایسته‌ی آن است برای استقبالش آماده‌ باشیم. خداوند متعال می‌فرماید: ﴿وَلَوْ أَرَادُوا الْخُرُوجَ لأَعَدُّوا لَهُ عُدَّهً﴾ [توبه: ۴۶]؛ اگر می‌خواستند بیرون روند، توشه و ساز و برگ آن را آماده می‌کردند.

لذا آنچه در پی می‌آید، جرقه‌های نورانی‌ای جهت آماده‌گیری برای ماه مبارک رمضان هستند:

۱ـ شوق و اشتیاق رمضان:
در دل محبوب‌ترین فرد زندگیت را تصور کن که یازده ماه دوری، به تو خبر رسیده که چند روز بعد می‌آید، چه قدر مشتاق دیدارش هستی؟!

۲ـ اظهار شادمانی:
خداوند متعال می‌فرماید: ﴿قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَلِکَ فَلْیَفْرَحُوا هُوَ خَیْرٌ مِمَّا یَجْمَعُونَ﴾ [یونس: ۵۸]؛ بگو: به فضل و رحمت خدا (به همین نه چیز دیگر) باید مردمان شادمان شوند؛ این بهتر از چیزهائی است که گرد می آورند.

ادامه »

 نظر دهید »

سفارش امام صادق علیه السلام

26 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

إمامُ الصّادقُ علیه السلام ـ مِن وَصِیَّتِهِ لِولْدِهِ عِندَ دُخُولِ شَهرِ رَمَضانَ ـ : فاجهَدُوا أنفُسَكُم فإنّ فیهِ تُقسَمُ الأرزاقُ، و تُكتَبُ الآجالُ، و فیهِ یُكتَبُ وَفدُ اللّه ِ الذین یَفِدُونَ إلَیهِ ، و فیهِ لیلةٌ العَمَلُ فیها خَیرٌ مِن العَمَلِ فی ألفِ شَهرٍ .[5]

امام صادق علیه السلام ـ در سفارش هاى خود به فرزندانش به هنگام حلول ماه رمضان ـ فرمود: جان هاى خود را به تلاش و كوشش وا دارید؛ زیرا در این ماه روزى ها قسمت و اجلها نوشته مى شود و در آن نام هاى میهمانان خدا كه بر او وارد مى شوند، نوشته مى گردد. در این ماه شبى هست كه عمل (عبادت) در آن از عمل (عبادت) هزار ماه بهتر است.

چقدر خوب است که ما هم به جای روز شماری و وحشت از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ، و شکایت کردن و به کار بردن عباراتی ناشی از نارضایتی که باعث خشم خداوند می شود». در فضیلت و برکات این ماه عزیز دقت کنیم و دیگران را از خیرات آن آگاه کنیم، متأسفانه مردم نسبت به روزه و ماه رمضان و روزه داری وحشتی واهی دارند، باید یادمان باشد که خداوند متعال هیچ نیازی به روزه ما ندارد، این گرسنگی و تشنگی کشیدن هم با این همه منت گذاشتن و بد گفتن به دین ارزشی ندارد.

هر تکلیفی که خداوند متعال بر عهده ما گذاشته است فقط برای خود ما مفید است و بس، نباید اینقدر بی تابی کنیم و دیگران را هم به وحشت بیاندازیم.

ما قدر ماه رمضان را نمی دانیم، مثل خیلی چیزهای دیگر که قدرش را نمی دانیم، یا در حال شکایتیم یا سرمان به تلویزیون گرم است در حالی که این ماه، فرصت زندگی دوباره است، با یادآوری گناهان و کوتاهی هایمان کمی سر تواضع فرود آوریم و راه بندگی در پیش گیریم.

منبع : تبیان

 نظر دهید »

مژده دادن پیامبر به یارانش در مورد فرارسیدن رمضان

26 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

پیامبر صلی الله علیه و آله یارانش را برای کوشش و تلاش عبادی بیشتر در رمضان آماده می‌ساخت. برای پیشبرد این هدف و کاربردی کردن آن از ویژگی‌های رمضان و افزایش پاداش‌ها در این ماه مبارک می‌فرمود:

عنه صلى الله علیه و آله: إنّ أبوابَ السماءِ تُفتَحُ فی أوَّلِ لیلةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ، و لا تُغلَقُ إلى آخِرِ لیلةٍ مِنهُ؛ پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمود: درهاى آسمان در نخستین شب ماه رمضان گشوده مى شود و تا آخرین شب آن بسته نمى شود.».[3]

بحار الأنوار : ـ رسول اللّه صلى الله علیه و آله لَمّا حَضَرَ شَهرُ رَمَضانَ ـ : سُبحانَ اللّه ِ ! ما ذا تَستَقبِلُونَ؟! و ما ذا یَستَقبِلُكُم؟! قالَها ثلاثَ مَرّاتٍ؛ بحار الأنوار: وقتى ماه رمضان فرا رسید پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: سبحان اللّه! به پیشباز عجب ماهى مى روید! و عجب ماهى به شما روى مى آورد! ـ این را سه بار تكرار كرد ـ[4]

 نظر دهید »

آمادگی برای ماه رمضان به سبک ائمه علیهم السلام

26 خرداد 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، بهترین خلق خدا، اسوه کامل بندگی، برگزیده ترن خلق، برای بهترین ماه خدا، ماه مبارک رمضان از قبل از رسیدن این ماه بزرگ خود را آماده می کردند.

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله برای ماه رمضان خود را آماده می کردند، مژده فرا رسیدن این ماه بزرگ را به پیروان خود می دانند تا همگان متوجه شوند که این زمان نورانی دارای چه ارزش و اهمیتی است.

زیاد روزه گرفتن در شعبان

برای آن که روانشان برای روزه رمضان بهتر آماده گردد، در شعبان به گرفتن روزه می پرداخت.

«وَلَمْ أَرَهُ صَائِمًا مِنْ شَهْرٍ قَطُّ أَکْثَرَ مِنْ صِیَامِهِ مِنْ شَعْبَانَ، کَانَ یَصُومُ شَعْبَانَ کُلَّهُ، کَانَ یَصُومُ شَعْبَانَ إِلا قَلِیلا او را هرگز ندیدیم که هیچ ماه را بیش از شعبان روزه بگیرد، او کل شعبان را روزه می‌گرفت یا جز اندکی از آن را روزه می‌گرفت».[2]

این روزه های ماه شعبان یک مقدمه است که خیلی به ما کمک می کند ماه رمضان را بهتر درک کنیم، مثل یک درس که نیازمند پیش نیاز است تا درس اصلی بهتر درک شود. روزه ماه شعبان هم، فضیلت زیادی دارد هم به ما کمک می کند برای روزه ماه مبارک رمضان ورزیده شویم.

 نظر دهید »

سیری در اعمال مختصّه ماه شعبان

31 اردیبهشت 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

اين ماه براى سالك الى اللّه ، بسيار با ارزش است . يكى از شب هاى قدر، در اين ماه مى باشد. همچنين ولادت حضرت حجة بن الحسن العسگرى (عليه السلام ) نيز در اين ماه واقع شده است . همچنين اين ماه ، ماه پيامبر (صلى الله عليه و آله و سلم ) مى باشد.
شب اوّل

دوازده ركعت که در هر رکعت حمد یک مرتبه و یازده مرتبه توحید خوانده شود.

روز اوّل

1- روزه‌ این روز فضیلت بسیار دارد و از حضرت صادق علیه السلام روایت شده كه هر كه روز اوّل شعبان را روزه بگیرد براى او بهشت واجب می‌شود.

2- سید بن طاوس از حضرت رسول صَلَّى اللهِ علیه و آله براى كسى كه سه روز اوّل این ماه را روزه بگیرد ثواب بسیارى نقل كرده است.

3- در شب‌هاى سه روز اول دو ركعت نماز وارد شده که در هر ركعت حمد یك مرتبه و توحید یازده مرتبه خوانده شود.

ادامه »

 نظر دهید »

السلام ای سجده ی نورانی سجاده ها، السلام ای هم قبیله با دل افتاده ها ، السلام ای رنج دیده در زمین کربلا ، السلام ای دل بریده از همه دلداده ها ،. . .

30 اردیبهشت 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

مشک را که پر آب کرد، از خوشحالی حتی حواسش نبود دستانش را بریده اند …
بعد از ریخته شدن آب هم آنقدر ناراحت بود که باز فرصت نکرد سراغی بگیرد از بازوانش …
فقط وقتی حسین آمد بالای سرش، میخواست دست به سینه سلام دهد که

تازه فهمید دستانش نیستند!

 4 نظر

اعیاد شعبانیه بر تمام شیعیان جهان مبارک باد

30 اردیبهشت 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

خدا به ختم رسل کشتی نجاتی داد
که پیش وسعت او گم هزار ها دریاست
در انبیا و رسل در ائمه تنها اوست
که خاک تربتش از بهر درد خلق دواست
رسول گفت حسین از من است و من زحسین
نبی حسین و حسین اش همان رسول خداست

 نظر دهید »

شب مبعث از شب هاى مهمّ سال و بسیار ارزشمند است و اعمالى براى این شب نقل شده است

19 اردیبهشت 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

اوّل: غسل کردن در این شب مستحب است.

دوم: «شیخ طوسى» در كتاب «مصباح المتهجّد» روایتى را از امام جواد (ع) نقل کرده است که آن حضرت فرمود: «در ماه رجب، شبى است که از تمام آنچه که خورشید بر آن مى تابد بهتر است و آن شب، شب «بیست و هفتم» ماه رجب است که در صبح این شب، رسول خدا(ص) به رسالت مبعوث گردید و از شیعیان ما هر کس در آن شب عملى را انجام دهد، پاداش آن به اندازه عمل شصت سال خواهد بود.»

از آن حضرت سوال شد: چه عملى در آن شب بهتر است؟

 فرمود: پس از نماز «عشا» وقتى که خوابیدى، پیش از نیمه شب، یا پس از نیمه آن از خواب برمى خیزى و دوازده رکعت نماز مى خوانى، در هر رکعتى، سوره «حمد» و یک سوره از سوره هاى کوچک مفصّل را مى‌خوانى. آنگاه در هر دو رکعتى که سلام نماز را دادى، مى نشینى و هفت مرتبه سوره «حمد» و هفت مرتبه «معوّذتین» (سوره فلق و ناس) و سوره هاى «توحید» و «کافرون» و سوره «قدر» و «آیة الکرسى» را هر کدام هفت مرتبه مى خوانى. آنگاه هر حاجتى که دارى از خداوند طلب کن.

سوم: دوازده رکعت نماز است که نحوه آن در اعمال شب نیمه رجب، بیان شد.

 چهارم: زیارت حضرت امیر مؤمنان على (ع) در این شب، از افضل اعمال است. براى آن حضرت، در این شب سه زیارت نقل شده است.

 نظر دهید »

بیست و هفتم رجب، روز مبعث است که روز بسیار شریف و با ارزشى است.

19 اردیبهشت 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

در روایتى از امام صادق (ع) روز مبعث به عنوان شریفترین اعیاد یاد شده است. در هر حال بزرگان براى این روز، اعمالى ذکر کرده‌اند:

اوّل: غسل کردن در این روز مستحب است.

 دوم: روزه. این روز در میان روزهاى سال یکى از چهار روزى است که روزه گرفتن آن فضیلت بسیار دارد و پاداش فراوانى براى آن نقل شده است.

 در روایتى از امام صادق (ع) مى‌خوانیم: «هر کس در روز بیست و هفتم رجب روزه بگیرد، خداوند براى او پاداش روزه هفتاد سال را مى نویسد».

 سوم: زیاد صلوات فرستادن.

 در روایتى از امام صادق (ع) نقل شده است که: «در این روز روزه مى گیرى و بر محمد و آلش زیاد صلوات مى فرستى.»

 چهارم: زیارت رسول خدا و امیر مؤمنان (علیهما السلام) است.

 پنجم: دوازده رکعت نماز است.

ادامه »

 نظر دهید »

سوم رجب سالروز شهادت امام علی النقی(ع) دهمین پیشوای شیعیان جهان است

02 اردیبهشت 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

سوم رجب سالروز شهادت امام علی النقی(ع) دهمین پیشوای شیعیان جهان است؛ امام همامی که حفاظت از خط فکری تشیع و پاسداری از فرهنگ اسلامی را به عهده گرفت و مبارزه با ستمگران زمان را سرلوحه اقدامات خود قرار داد.

امام علی النقی(ع) در نیمه ی ذیحجه ی 212 هجری قمری در روستای صریا در نزدیکی مدینه دیده به جهان گشود، پدر ایشان امام محمدتقی(ع) پیشوای نهم شیعیان جهان و مادرش سمانه از بانوان درست کردار و پاکدامنی بود که قدرت الهی او را برای تربیت مقام ولایت و امامت مامور کرد و چه نیکو وظیفه ی مادری را به انجام رسانید.

نام آن امام علی و کنیه ی ایشان ابوالحسن است. هادی و نقی مشهورترین لقب های امام دهم شیعیان محسوب می شود و از دیگر القاب امام علی النقی(ع) می توان امین، طیب، فقیه، ناصح، فتاح، مرتضی، نجیب و عالم را نام برد.

ادامه »

 نظر دهید »

رجب و روزه, تمرين تزکيه

31 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

فضيلت ها و ثواب هايی كه برای روزه داری در ماه رجب ذكر شده آنقدر زياد و قابل عنايت می باشد كه غفلت از آن با خسرانی مبين توأم است, ابن بابويه (شيخ صدوق) به سند معتبر از سالم روايت كرده كه گفت: به محضر امام صادق (ع) مشرف شدم در حالی كه چند روز به اواخر ماه رجب مانده بود, چون نظر آن حضرت بر من افتاد, فرمودند: آيا در اين ماه روزه گرفته ای؟ عرض كردم: نه, فرمودند: آنقدر ثواب را از دست داده ای كه اندازه اش را جز خداوند نمی داند. همانا اين ماهی است كه خداوند آن را بر ايام ديگر فضيلت داده و حرمت آن را عظيم نموده و برای روزه داران آن كرامتش را واجب گردانيده است, عرض كردم: يابن رسول الله (ص) اگر در اوقات باقی مانده روزه بدارم آيا به برخی از ثواب های روزه داران می رسم؟ فرمودند: ای سالم, هر كس يك روز از آخر اين ماه را روزه بدارد خداوند او را از شدت سكرات مرگ, هراس بعد از موت و از عذاب قبر مصون گرداند, و كسی كه دو روز آخر رجب را صائم باشد بر صراط به سهولت عبور كند و آن فردی كه سه روز از آخر اين ماه را روزه بدارد از وحشت روز قيامت و از هول و هراس آن روز ايمن گردد و مجوز بيزاري از آتش دوزخ را به وي بدهند.

حضرت امام كاظم(ع) فرموده اند: هر كس يك روز از ماه رجب را روزه بدارد آتش جهنم از او فاصله مي گيرد و هر كس سه روز آن را روزه بگيرد بهشت بر او واجب مي شود. و در روايتی ديگر از رسول اكرم (ص) نقل شده كه هر كس تمامی روزهای رجب را روزه بدارد سروش آسمانی چنين مژده اش می دهد:

بنده خدا گذشته هايت همه بخشوده شد, اينك كار خويش را از نو شروع كن…

 1 نظر

اعمال شب و روز اول ماه رجب

30 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

شب اول
این شب، شب شریفى است و در آن چند عمل وارد شده است .

1- وقتی هلال ماه دیده شد فرد بگوید:

اللَّهُمَّ أَهِلَّهُ عَلَیْنَا بِالْأَمْنِ وَ الْإِیمَانِ وَ السَّلامَةِ وَ الْإِسْلامِ رَبِّى وَ رَبُّكَ اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ.
و از حضرت رسول صلى الله علیه و آله منقول است كه چون هلال رجب را مى‏دید مى‏گفت: اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِى رَجَبٍ وَ شَعْبَانَ وَ بَلِّغْنَا شَهْرَ رَمَضَانَ وَ أَعِنَّا عَلَى الصِّیَامِ وَ الْقِیَامِ وَ حِفْظِ اللِّسَانِ وَ غَضِّ الْبَصَرِ وَلا تَجْعَلْ حَظَّنَا مِنْهُ الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ.

 2- غسل.
حضرت رسول اکرم(صلى الله علیه و آله) فرموده‌اند: هر كس ماه رجب را درك كند و اول و وسط و آخر آن ماه را غسل نماید، از گناهان خود پاک می‌شود مانند روزى كه از مادر متولد شده است.

ادامه »

 4 نظر

اعمال مشترك ماه مبارک رجب

30 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

اینها اعمالی است كه انجام دادن آنها متعلق به همه ماه است و اختصاصى به روز معینی ندارد و آن چند مورد است :

1- در تمام ایام ماه رجب دعای ذیل را که روایت شده امام زین العابدین(علیه السلام) در حجر در غره خواندند، خوانده شود:

“یَا مَنْ یَمْلِكُ حَوَائِجَ السَّائِلِینَ وَ یَعْلَمُ ضَمِیرَ الصَّامِتِینَ لِكُلِّ مَسْأَلَةٍ مِنْكَ سَمْعٌ حَاضِرٌ وَ جَوَابٌ عَتِیدٌ اللَّهُمَّ وَ مَوَاعِیدُكَ الصَّادِقَةُ وَ أَیَادِیكَ الْفَاضِلَةُ وَ رَحْمَتُكَ الْوَاسِعَةُ فَأَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّىَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَقْضِىَ حَوَائِجِى لِلدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَىْ‏ءٍ قَدِیرٌ .”

2- دعایی را كه از امام صادق(علیه السلام) روایت شده، خوانده شود:

«خَابَ الْوَافِدُونَ عَلَى غَیْرِكَ وَ خَسِرَ الْمُتَعَرِّضُونَ إِلا لَكَ وَ ضَاعَ الْمُلِمُّونَ إِلا بِكَ وَ أَجْدَبَ الْمُنْتَجِعُونَ إِلا مَنِ انْتَجَعَ فَضْلَكَ بَابُكَ مَفْتُوحٌ لِلرَّاغِبِینَ وَ خَیْرُكَ مَبْذُولٌ لِلطَّالِبِینَ وَ فَضْلُكَ مُبَاحٌ لِلسَّائِلِینَ وَ نَیْلُكَ مُتَاحٌ لِلْآمِلِینَ وَ رِزْقُكَ مَبْسُوطٌ لِمَنْ عَصَاكَ وَ حِلْمُكَ مُعْتَرِضٌ لِمَنْ نَاوَاكَ عَادَتُكَ الْإِحْسَانُ إِلَى الْمُسِیئِینَ وَ سَبِیلُكَ الْإِبْقَاءُ عَلَى الْمُعْتَدِینَ اللَّهُمَّ فَاهْدِنِى هُدَى الْمُهْتَدِینَ وَ ارْزُقْنِى اجْتِهَادَ الْمُجْتَهِدِینَ وَلا تَجْعَلْنِى مِنَ الْغَافِلِینَ الْمُبْعَدِینَ وَ اغْفِرْ لِى یَوْمَ الدِّینِ .»

3- از امام صادق (علیه السلام) روایت شده كه در ماه رجب این خوانده شود:

«اللَّهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ صَبْرَ الشَّاكِرِینَ لَكَ وَ عَمَلَ الْخَائِفِینَ مِنْكَ وَ یَقِینَ الْعَابِدِینَ لَكَ اللَّهُمَّ أَنْتَ الْعَلِىُّ الْعَظِیمُ وَ أَنَا عَبْدُكَ الْبَائِسُ الْفَقِیرُ أَنْتَ الْغَنِىُّ الْحَمِیدُ وَ أَنَا الْعَبْدُ الذَّلِیلُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ امْنُنْ بِغِنَاكَ عَلَى فَقْرِى وَ بِحِلْمِكَ عَلَى جَهْلِى وَ بِقُوَّتِكَ عَلَى ضَعْفِى یَا قَوِىُّ یَا عَزِیزُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الْأَوْصِیَاءِ الْمَرْضِیِّینَ وَ اكْفِنِى مَا أَهَمَّنِى مِنْ أَمْرِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.»

قابل توجه است که ادعیه دیگری نیز برای این ماه عزیز ذکر شده است که می‌توانید به مفاتیح الجنان مبحث اعمال ماه رجب رجوع نمایید .

ادامه »

 3 نظر

فضیلت ماه مبارك رجب

30 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

ماه رجب و ماه شعبان و ماه رمضان شرافت زیادی دارند و در فضیلت آنها روایات بسیاری وارد شده است. از حضرت رسول (صلى الله علیه و آله) روایت شده كه: ماه رجب ماه بزرگ خدا است و ماهى در حرمت و فضیلت به آن نمى‏رسد و جنگیدن با كافران در این ماه حرام است و رجب ماه خدا است و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است كسى كه یك روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودى خدای بزرگ می‌گردد و غضب الهى از او دور می گردد و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته گردد.

از حضرت موسى بن جعفر(علیهماالسلام) روایت شده است كه: هر كس یك روز از ماه رجب را روزه بگیرد، آتش جهنم یك سال، از او دور شود و هر كس سه روز از آن را روزه بگیرد بهشت بر او واجب می گردد.

و همچنین فرمود كه: رجب نام نهرى است در بهشت که از شیر سفیدتر و از عسل شیرین‏تر است. هر كس یك روز از رجب را روزه بگیرد البته از آن نهر بیاشامد.

ادامه »

 نظر دهید »

این الرجبیون ؟؟؟؟

30 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

 نظر دهید »

حلول ماه مبارک رجب، ماه مناجات و بندگی و ماه خانه تکانی دل ها، بر مشتاقان کوی دوست مبارک باد

30 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

 دیباچه ی عشق و عاشقی باز شود
دلها همه آماده ی پرواز شود
با بوی معطر ماه رجب
شور و شعف خدایی آغاز شود

 نظر دهید »

هاشمی رفسنجانی: بیت امام راحل، فرزندان و آثار ایشان می توانند همچنان محور امید مردم باشند

23 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

بیت امام راحل، فرزندان و آثار ایشان می توانند همچنان محور امید مردم باشند

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تجلیل از شخصیت همسر امام خمینی(س) گفت: بیت، آثار و فرزندان امام راحل می توانند همچنان محور امید مردم باشند.

آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی روز یکشنبه در همایش بزرگداشت بانوی انقلاب خدیجه ثقفی که در سالن اجلاس سران با حضور بیت امام خمینی، رییس دفتر رهبر معظم انقلاب، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، مقامات و شخصیت های مختلف برگزار شد، افزود: بیت امام و آثار ایشان کانون خوبی در کشور است که مردم آن را می شناسند . 
 وی ادامه داد: علامه حجت الاسلام و المسلمین حاج حسن آقا خمینی مجتهد نمونه ای است که با هوش بالا به خوبی مسایل را تحلیل می کند و درس خارج ایشان در قم مورد توجه است و از جمله کارهای ایشان و برادران‌شان سید یاسر و سید علی که تفاوت بین آنها نمی بینم این است که آثار امام و اسناد مربوط به ایشان را حفظ کنند. 
 
وی اضافه کرد: اگر برخی خشک مقدس‌ها و دلواپسان اذیت می‌کنند که قبلا هم امام راحل را اذیت می کردند، اما توده مردم این خانواده را قبول دارند و نباید بگذاریم این کانون مناسب که با محور شمع وجود امام است ، توسط آدم های حسود و نادان تضعیف شود که البته هرچه تاکنون تلاش کرده اند نتیجه عکس گرفته اند. 
  رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: راه امام خمینی(س) باید حفظ شود چرا که جامعه به آن نیاز دارد، از این رو حفظ آثار امام راحل و به خصوص کانون بیت ایشان اهمیت بالایی دارد. 
 

ادامه »

 نظر دهید »

رییس جمهور: خانه امام(س) خانه ایمان بود اما آزادی هم در آن وجود داشت

23 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

در اسلام بر شایسته سالاری تاکید شده است/خانه امام(س) خانه ایمان بود اما آزادی هم در آن وجود داشت

رییس جمهوری با تاکید بر نقش زنان در توسعه جامعه اسلامی، گفت: اگر می گوییم همدلی و همزبانی باید در تمام جامعه تحقق یابد از این رو باید احترام به زنان در تمام سطوح حفظ شود.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی خدیجه ثقفی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: در اسلام زن سالاری یا مردسالاری نداریم بلکه بر شایسته سالاری تاکید شده است.

وی تاکید کرد: خانه امام (س) خانه ایمان بود اما آزادی هم در آن وجود داشت.

وی با قرائت آیه شریفه المومنین و المومنات بعضهم اولیاء بعض، اظهارداشت: نکته مهمی در این آیه است که کمتر نسبت به آن فکر شده است، مرد و زن در کنار هم در مسایل اجتماعی هستند و در امر به معروف و نهی از منکر هم این گونه هستند.

رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: اما متاسفانه در جامعه امروز ما عده ای نهی از منکر را فقط و فقط به برخی از خیابان ها و علیه زنان اختصاص داده اند.

ادامه »

 نظر دهید »

وظیفه دولت ارایه الگوی مناسب از انقلاب است

23 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

تبیین نقش همسر امام(ره) در طول مبارزات ضروری است

 معاون اول رییس جمهوری با بیان این که تبیین نقش همسر امام(ره) در طول مبارزات ضروری است ، گفت: دولت وظیفه دارد الگوهای مناسبی که در انقلاب وجود داشته را به جامعه و جهان معرفی کند.

 اسحاق جهانگیری روز یکشنبه در همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی ایران، خدیجه ثقفی افزود:امام(ره) به گردن همه ما و ملت ایران حق بزرگی دارد و در مقطعی که برای خیلی از افراد این تصور که انقلابی به نام اسلام در تاریخ شکل بگیرد، امکان نداشت؛ انقلاب اسلامی ایران را مستمر کرد و از فکر و تصور به منصه ظهور رساند. 

رییس ستاد همایش بزرگداشت بانوی انقلاب ادامه داد: این انقلاب هنوز هم برخلاف دشمنی ها مسیر توسعه و رو به رشد خود را ادامه می دهد و یکی از مسایل جدی که مورد سوال نسل جوان وجود دارد و تاکنون مغفول مانده است ، نقش همسر امام(ره) در طول مبارزات بوده است.

ادامه »

 نظر دهید »

همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی برگزار شد

23 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران
همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی خانم خدیجه ثقفی همسر گرانقدر امام خمینی (ره) صبح امروز با حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام رئیس‌جمهوری، بیت امام خمینی‌(ره)، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مقامات کشوری در سالن اجلاس سران برگزار شد.
در مراسم همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی (خانم خدیجه ثقفی)، آیت الله هاشمی رفسنجانی، دکتر حسن روحانی، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری، حجت‌الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات، حسین فریدون دستیار ویژه رئیس‌جمهوری، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد فرهادی وزیر علوم ، آیت‌الله سیدمحمد موسوی بجنوردی شاگرد امام(ره) و حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس‌جمهوری حضور به هم رساندند.

همچنین در این مراسم عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور،‌ حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور ، شهین‌دخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری، حجت‌الاسلام‌ مجید انصاری معاون امور مجلس رئیس‌جمهوری، حمید انصاری قائم مقام موسسه نشر و تنظیم آثار امام خمینی (س)،‌ حجت‌الاسلام‌ یاسر خمینی نوه امام راحل،حجت‌الاسلام محمدعلی ابطحی عضو مجمع روحانیون مبارز، مهندس یاسر هاشمی، زهرا اشراقی نوه امام(ره) و فاطمه طباطبایی همسر مرحوم سیداحمد خمینی شرکت داشتند.

گفتنی است، همایش بانوی بزرگ انقلاب اسلامی به همت دانشگاه آزاد اسلامی، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) و نهاد ریاست جمهوری و با مشارکت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، بنیاد شهید انقلاب اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش، شهرداری تهران و ستادمرکزی بزرگداشت امام خمینی (ره) برگزار شده است.

 نظر دهید »

میلاد فرخنده و با سعادت اسوه تمام عیار مکارم و قله رفیع فضائل صدیقه کبری ، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و هفته ی بزرگداشت مقام زن و روز مادر را به همه مادران تبریک و تهنیت میگوئیم . . .

21 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

پیامبر اکرم-ص:

هر کس پیشانی مادر خویش را ببوسد، از آتش جهنم دور می ماند . . .

ای دوست به حنجر شهیدان صلوات / بر قامت بی سر شهیدان صلوات

از دامن زن مرد به معراج رود / بر دامن مادر شهیدان صلوات . . .

 نظر دهید »

سال روز ولادت حضرت امام خمینی ره ومادرشان حضرت فاطمه زهرا س مبارکباد

21 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

همانا ما کوثر را به تو اعطا کردیم پس برای پرودگارت نماز بخوان وقربانی کن .    

                                                                                                سوره مبارکه کوثر  آیه 2-1

خداوند از خشم فاطمه خشمگین و به سبب خشنودی او خشنود می شود، فاطمه پاره تن من است، هر کس او را بیازارد مرا آزرده است آن کس که با او دوستی ورزد با من دوستی ورزیده است. فاطمه قلب و روح من است، فاطمه بانوی زنان دو جهان است.          

پیامبر اکرم (ص)

فاطمه (س) در نگاه حضرت مهدی (عج)

حضرت مهدی (عج ) که جهان را با ظهور و احکام نورانی خود متحول  می کند و عدالت را در تمام زمین حاکم می گرداند فرموده اند که : دختر رسول خدا برای من سرمشق و الگوی نیکویی  است . حضرت مهدی (عج ) حضرت فاطمه زهرا را الگو و اسوه خود در رفتار و برنامه  حکومتی  خود می داند .                                     

فاطمه (س) در اندیشه امام خمینی رحمه الله علیه

حضرت امام خمینی (ره) از فرزندان حضرت زهرا(س) است و در مکتب او پرورش یافته و عمر شریف خویش را در اهداف والای اسلام واهل بیت(ع) سپری نموده است. هم زمانی میلاد امام خمینی و میلاد فاطمه زهرا(س) بر اهمیت این مناسبت، دو چندان، افزوده است. حضرت امام در برخی از پیام ها و سخنرانی های خود به ترسیم و توصیف شخصیت جاودانه فاطمه زهرا(س) پرداخته اند، اما به این نکته نیز باید توجه داشت که آنچه بیان کرده اند تنها اشاره به بخشی از فضایل بی پایان و وصف ناشدنی زهرای مرضیه(س) است، که تبیین همه آن، اصولا از قدرت بشر خارج است.

مراوده با جبرئیل بالاترین فضیلت حضرت زهرا (س)

راجع به حضرت صدیقه (س) خودم را قاصر می دانم ذکری بکنم، فقط اکتفا می کنم به یک روایت که در کافی شریفه است و با سند معتبر نقل شده و آن روایت این است که حضرت صادق (ع) می فرماید:

فاطمه (س) بعد از پدرش 75 روز زنده بودند، در این دنیا بودند و حزن و شدت بر ایشان غلبه داشت و جبرئیل امین می آمد خدمت ایشان و به ایشان تعزیت عرض می کرد و مسائلی از آینده نقل می کرد.

ادامه »

 نظر دهید »

سخنرانی رهبر در مورد توافقات لوزان

20 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

رهبر معظم انقلاب فرمودند: میپرسند چرا فلانی (رهبری) درباره هسته ای موضع نگرفته؛ جایی برای موضع گیری وجود نداشته؛ مسوولان میگویند هنوز کاری انجام نشده و چیز الزام آوری نیست؛ نه موافقم نه مخالف.

 به گزارش «انتخاب»؛  حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار جمعی از بانوان، شاعران و ذاکران اهل بیت علیهم السلام ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا(س)، مطالب بسیار مهمی را درخصوص مذاکرات هسته ای و همچنین تحولات یمن بیان کردند.

 ایشان سخنان خود را با این مقدمه شروع کردند که «برخی سؤال می کنند چرا رهبری درباره مذاکرات اخیر هسته ای موضع گیری نکرده است؟»

 رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: علت موضع گیری نکردن رهبری این است که جایی برای موضع گیری وجود ندارد زیرا مسئولان کشور و مسئولان هسته ای می گویند هنوز کاری انجام نگرفته و هیچ موضوع الزام آوری میان دو طرف بوجود نیامده است.

 حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: چنین وضعیتی نیاز به موضع گیری ندارد.

ایشان گفتند: اگر از من سؤال شود که «شما موافق مذاکرات اخیر هسته ای هستید یا مخالف»، می گویم نه موافق هستم و نه مخالف، چون هنوز اتفاقی نیفتاده است.

 رهبر انقلاب اسلامی افزودند: همه مشکل بعد از این است که باید درباره جزئیات بحث و گفتگو شود زیرا طرف مقابل، لجوج، بدعهد، بد معامله و اهل از پشت خنجر زدن است و ممکن است در دوره ی بحث درباره جزئیات، کشور و ملت و مذاکره کنندگان را در حصار قرار دهند.

ادامه »

 نظر دهید »

آنچه از خواص شرف الشمس نمی دانیم

19 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

 خواص شرف الشمس
 
بر اساس آنچه در کتب قدیمی مثل «السحاب اللئالی» تالیف سید عبدالله بوشهری آمده، شرف الشمس از علوم غریبه است و در دفع فقر و بیماری‌ها و حفظ صاحب آن از گزند جانوران و ایمنی از بلایا و کسب عزت و بزرگی تاثیر دارد.
 
اما به جز این، سنگ عقیق هم خواصی دارد که در روایت دینی همراه داشتن آن توصیه شده است. این سنگ باعث ایمنی در سفر، افزایش روزی، خیر و نیکی، آسانی و استجابت دعا است و شر و بدی را از فرد دور می‌کند. از امام موسی کاظم (ع) هم در حدیثی نقل شده است که انگش‌تر زرد در دست کنید که موجب آسانی است و در آن هیچ دشواری نباشد.
 
پیامبر اکرم (ص) هم می‌فرمایند: «هر کس یکی ازعقیق‌های سرخ و زرد وسفید را در دست داشته باشد جز خیر و نیکی و فراخی روزی و سلامتی ازجمیع بلا‌ها نمی‌بیند و از شر پادشاه ظالم و از هر چه آدمی از آن می‌ترسد و حذر می‌کند امان می‌یابد.»

 نظر دهید »

آیا شرف الشمس سنگ است؟

19 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

در باور عامیانه، «شرف الشمس» نگین انگشتری زردرنگ است که بعضی ها به نیت گشایش در کارها به دست می کنند. اما در واقع شرف الشمس سنگ نیست. بلکه دعایی است که در روز نوزدهم فروردین با آدابی خاص می نویسند و نقشی رمزگونه را پشت انگشتر عقیق زردرنگ حک می کنند.
زمان انجام اعمال:
نوزده فروردین روز شرف الشمس است و راجع به این روز توجهات زیادی هست و اعمال و آداب خاصی برای این روز آمده است و در کتب ذکر و دعا آمده است که: سالی یکبار شرایط مهیا میشود تا موکلین خورشید به زمین آیند.  لذا امکان انجام این اعمال در سال فقط یکبار است. آنهم فقط در شرف خورشید که خورشید در آن زمان نسبت به سایر کواکب روی زمین قدرت بیشتری دارد.

ادامه »

 نظر دهید »

شكل ذكر شرف الشمس به چه نحوي است؟

19 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

اين شكل: كه شرف الشمس ناميده مي شود در كتاب «جنه الوافيه» مشهور به «مصباح كفعمي» آمده است (مصباح كفعمي كتابي نسبتا” معتبر در ادعيه است). گفتني است كه مرحوم كفعمي، سند معتبري براي اين مطلب ذكر نكرده و تنها گفته است: اين حروف شكل اسم اعظم است. بعد در حاشيه كتاب مي گويد: در بعضي از كتاب هاي علماي شيعه ديدم كه اين شكل از اميرالمؤمنين (ع) نقل شده است . به نظر مي رسد بيان چنين نقلي محكم نيست ; چون سند اين روايت تا اميرالمؤمنين (ع) ذكر نشده است.

پاسخ علما

حضرت آیت الله مبشر کاشانی با اشاره به نکات جالب و ناگفته ای در این باره ، مبحث شرف الشمس را جزء علوم غریبه دانست و مرقوم کرد:

“شرف الشمس از علوم غریبه است، لکن در کتب متقدمین اعم از روایی و ادعیه و اذکار اثری نیافتم ، فقط متاخرین در چند قرن اخیر معتبر می دانند و بیاناتی درباره شرف الشمس و طریقه تکسیر آن به صورت مربع یا مسبع و غیره و نیز آثار و برکات آن مطالبی متذکر شده اند و بعضی آن را ماخوذ از اسم اعظم تلقی کرده اند و در کتاب جواهر مکنونه که از کتب خطی اذکار است و همچنین در کتاب السحاب اللئالی تالیف سید عبدالله بوشهری و کتب دیگر، آثاری از جمله دفع فقر و بیماری ها و حفظ از گزند جانوران و ایمنی از بلایا وکسب عزت و بزرگی متذکر شده اند.”

ادامه »

 نظر دهید »

اعتقاد به تأثیر سنگ «شرف الشمس» خرافه است یا واقعیت؟

19 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

اعتقاد به تأثیر سنگ «شرف الشمس» خرافه است یا واقعیت؟ / بررسی سندیت حکاکی «شرف الشمس» در روز ۱۹ فروردین
می‌گویند حکاکی«شرف‌الشمس» در روز نوزدهم فروردین ماه، وسعت روزی و توفیق در عبادت را به همراه دارد، جدای از خرافی‌بودن این موضوع، نباید فراموش کرد که «گرچه زآن گوهر سلیمان شاه شد/ آن گهر بودش که بند راه شد».
نقل قول‌های مختلفی در میان علما و اساتید درباره انگشتر شرف ‌الشمس وجود دارد؛ برخی به آن اعتقاد داشته و گروهی دیگر آن را جزو خرافات می‌پندارند.

ادامه »

 3 نظر

تولد زهرا(س) روز جهانی زن

18 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

اگر روز ولادت حضرت زهرا(س) به عنوان روز زن اعلام می گردد، به این خاطر است که تا قبل از ظهور اسلام، تاریخ اختصاص به مردان داشت و مرد حیات زن را تحت الشعاع خویش قرار داده بود و به او میدانی که در آن بتواند خود را از نظر فکری عرضه کند، نمی داد. مرد به زن مجال نمی داد تا بتواند از انرژی ذخیره شده و نهفته در وجودش استفاده کند و در این برهه از زمان نقش زن یک نقش حاشیه ای بود و جزئی از شئونات مرد به حساب می آمد و زن نیز تحت تاثیر همین قضیه، خود را به عنوان یک انسان مستقل باور نکرده بود. می توان از حضرت خدیجه هم نام برد چرا تولد اورا - که این همه تحول به وجود آورد. - روز زن نمی دانید.

اسلام این معادله را درهم کوبید و زن و مرد را برای قبول مسؤولیتهای مناسب هر کدام مخاطب خویش قرار داد و نوع هر کدام را مشخص نمود. زیرا نقش هریک از زن و مرد طبق نوعی که دارد و عناصری که در تکون و تکامل آنها لازم است، مختلف می گردد و این تنوع در دائره انسانیت باعث تکامل آنها است و مستلزم هیچ گونه برتری یکی بر دیگری نمی باشد. زیرا فضلیت انسان در معانی عقلی و روحی و حرکتی اوست نه در جنس آن و این نوع تمایز بین زن و مرد، تمایزی است که بر گرفته از خصوصیتهای خاص هر کدام از این دو نوع است.

در حرکتهای ارزشی، فرقی بین زن و مرد نیست

ادامه »

 نظر دهید »

چرا زهرا(س)؟

17 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

حضرت امام خمینی قدس سره رهبر امت اسلامی، خطاب به مردم جهان فرمود: مناسب است که روز ولادت حضرت زهرا(س) به عنوان «روز زن» نامگذاری شود. اینکه چرا این روز را به عنوان «روز زن» انتخاب کرده اند از جهات مختلف، قابل تامل است.

 

زهرا دختری است که دوران جوانی اش را کامل نکرد و به پایان نرساند; لحظه به لحظه حیات و زندگی زهرا(س) از زمان طفولیت، پراست از درد و رنج و مسائل روحی که ما در هیچ دوره طفولیت فرد دیگری نمی بینیم و همچنین است دوره کوتاه جوانی او.

 

زندگانی حضرت زهرا(س) از نظر طولانی نبودن آنچه این زندگی را قابل توجه و تامل می کند، عمق ژرف و عرض وسیع آن است و البته ارزش حیات یک انسان در امتداد طولی و ساعتهای زمان سپری شده نیست بلکه این عمق و ژرفای با ارزش حیات اوست که زمان را دارای ارزش می کند و به آن فکر و حرکت و نشاط می بخشد. بطوری که گاهی یک ساعت از یک زندگی، معادل با سالهای متمادی از زندگی دیگر است. چه ساعتهایی از زندگی مکتشفان و مخترعان و کسانی که در زندگی کار مهمی را انجام داده اند و به جامعه بشریت خدمتی کرده اند که معادل هزار سال است. بنابراین بررسی زندگانی حضرت زهرا(س)، بررسی یک زندگانی طولی و مدت عمر او نیست بلکه بررسی عمق و عرض واسع و ژرفای آن است.

 نظر دهید »

چرا حضرت فاطمه الگوی زنان عالم ناميده شده است؟

17 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

برخي از ويژگي هاي حضرت زهرا(س) که باعث شده ايشان اسوه و الگوي زنان دانسته شوند از اين قرار است:

الف) حمايت از امامت و رهبري

حضرت فاطمه(س) با اصرار بر انجام وصيت و توصيه پيامبر گرامي اسلام در خصوص خلافت و جانشيني و وفاداري بر آرمان ها و انديشه اسلامي، ظلم ها و بي مهري هاي زيادي را متحمل شد. چه اينکه دراين راه يار و ياوري نداشت و مي بايست به تنهايي سنت، سيره و توصيه پيامبر(ص) را به انصار و مهاجر يادآور مي شد. ثبات قدم و اهتمام ايشان به اين موضوع تا بدان آنجا پيش رفت که شب هنگام در مقابل منازل انصار و روز در مسجد النبي و حتي در آن هنگام که به خانه ايشان هجمه بردند بر اعتقاد و باور خود پاي فشرد تا جايي که مجروح شده و پس از چندي به شهادت رسيد.ي

او در بستر بيماري نيز از بيدارگري غافل نمانـد؛ در برابر زنان مهاجر و انصار، از كساني كه علي(ع) را رها كردند، ناليد و رنج نامه خويـش را بـر آنان خـوانـد. ايشان حتي با وصيتنامه اي خود سعي نمودند که صحابه را از انحراف و رقابت گمراهانه اي که منجر به انحراف مسير خلافت شده بود، آگاه سازند.

روزي ابـن لبيد حضرت زهرا را ديد كه بر مزار شهداي احد به سـوگ نشسته، اشك مي ريزد، پرسيد: آيا رسول خدا، پيـش از وفات، در باره امام علي(ع) مطلبي گفته بود؟ حضرت فرمـود: شگفتا، آيا حادثه عظيـم غدير خـم را از ياد برده ايد؟ ابـن لبيد گفت: نه، چنيـن رويدادي بـود، ولـي مرا با خبر سازيد. حضـرت فرمـود: خدا را گـواه مـي گيرم، از رسـول خـدا شنيـدم كه مي فرمود: علي بهترين كسي است كه او را جانشيـن خـود قرار مي دهـم؛ علي امام و خليفه بعد از مـن است و دو فرزنـدم حسـن و حسيـن و نه نفـر از فرزندان حسيـن، پيشواياني پاك و امامانـي نيك شمرده مـي شـوند. اگر از آنان فرمان بريد، شما را هـدايت مـي كننـد. اگر مخالفت كنيـد، تا روز قيامت جـدايـي و اختلاف بر شما چيره مـي شـود. كتاب هاي اهل سنت از روايات حضرت زهرا(س) آكنده است؛ رواياتـي كه دخت رسـول خـدا(ص) در آن به ولايت امام علـي(ع) و فضـايل ايشان تصريح نموده است

ب) زهد و ساده زيستي

وقتـي روح به كمالات نظر داشته باشـد و قـرب الهي هـدف اصلـي انسان به شمار آيد، ماديات بـي اعتبار مي شـود. زاهد سراي تاريك طبيعت را حقيرتر از آن مـي داند كه بـدان دل بندد. وقتـي پيامبر به ياري وحـي از وضعيت دوزخ آگاهـي يافت، در اندوه فرو رفت. سلمان نزد فاطمه شتافت تا از او بخواهد به ديدن پيامبر رود و از اندوهـش بكاهد. او مي گويد: هنگامي كه به منزل حضـرت رسيدم، منظره اي شگفت ديـدم. فاطمه با لباسـي پشميـن كه دوازده جاي آن با ليف خرما وصله شـده بـود، بر سر داشت.

ادامه »

 1 نظر

ظاهر شدن نور در آسمان

16 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

نوشته اند : وقتی فاطمه زهرا به دنیا آمد نوری در آسمان ها پدیدار شد که فرشتگان قبل از آن چنین نوری را ندیده بودند . همین که فهمیدند آن نور به برکت تولد صدیقه طاهره ، فاطمه زهرا پدید آمده ، همه به یکدیگر ولادت آن بانوی معظمه را تبریک و تهنیت می گفتند و حوریان بهشتی هم به همدیگر تبریک می گفتند .

مراسم عروسی و معجزات حضرت زهرا (علیها السلام) اسدالله داستان بنیسی  ص 99

 نظر دهید »

شکرانه تولد حضرت زهرا (سلام الله علیها)

16 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

خداوند تبارک و تعالی همه نمازها را بر پیغمبر بصورت دو رکعتی نازل کرد . رسول خدا به امر پروردگار به همه نمازها به جز نماز مغرب و نماز صبح دو رکعت اضافه نمودند که در حضر به صورت تمام و در سفر به طور قصر خوانده شوند . هنگامی که رسول خدا مشغول برپایی نماز مغرب بودند فاطمه بدنیا آمد . رسول خدا به شکرانه این نعمت و به امر پروردگار یک رکعت به نماز مغرب اضافه نمودند . پس چون حسن بدنیا آمد ، دو رکعت دیگر به عنوان نافله به آن سه رکعت اضافه نمودند و زمانی که حسین به دنیا آمد به نافله مغرب دو رکعت دیگر اضافه نمودند و آن را شکرانه تولد آن حضرت قرار دادند .

من لا یحضر الفقیه (شیخ صدوق) ج 1 ص 454

تهذیب (شیخ طوسی) ج 2 ص 113

وسائل الشیعه (شیخ حر عاملی) ج 4 ص 88

علل الشرایع (شیخ صدوق) ص 324

 نظر دهید »

تاریخ و مکان تولد حضرت زهرا (سلام الله علیها)

15 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

در تاریخ تولد فاطمه ، در بین علمای امامیه مشهور است که آن حضرت در روز جمعه بیستم ماه جمادی الثانی سال پنجم بعثت تولد یافته است . مکان تولد حضرت زهرا در شهر مکه و در خانه خدیجه اتفاق افتاد . این خانه در محله ای است که در گذشته به آن (زقاق العطارین) یعنی کوچه عطاری ها می گفتند . رسول خدا تا هنگام هجرت در آن خانه ساکن بود . خانه مبارکی که بارها در آن فرشته وحی بر پیامبر نازل گردید . این خانه بعدها بصورت مسجد در آمد .

کامل(ابن اثیر) ج 2 ص 40

از آنجا که محل نزول وحی و بخشی از قرآن زیستگاه پیامبر و مکان تولد حضرت زهرا بود ،در نظر عموم مسلمین ارزش معنوی و قداستی خاص داشت . از این رو بارها در طول تاریخ ، هم زمان و با تعمیر و توسعه مسجد الحرام ، نسبت به مرمت بنای آن اقدام کرده اند .

 نظر دهید »

داستان تولد بانوی دو عالم

15 فروردین 1394 توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها ) تهران

و پیوسته خدیجه در این حالت بود تا آنکه  ولادت جناب فاطمه نزدیک شد . چون درد زاییدن را در خود احساس کرد ، به سوی زنان قریش و فرزندان هاشم کسی فرستاد که نزد او حاضر شوند . ایشان در جواب او فرستادند که فرمان ما نبردی و قبول قول ما نکردی و زن یتیم ابوطالب شدی که فقیر است و مالی ندارد . ما به این سبب به خانه تو نمی آییم و متوجه امور تو نمی شویم . خدیجه چون پیغامایشان را شنید بسیار اندوهناک شد . در این حالت ناگاه دید که چهار زن گندومگون بلند بالا نزد او حاضر شده که به زنان بنی هاشم شبیه بودند . خدیجه از دیدن ایشان بترسید و پس یکی از ایشان گفت : مترس ای خدیجه ! که ما رسولان پروردگاریم به سوی تو ، منم ساره زوجه ابراهیم خلیل و دوم آسیه دختر مزاحم است که رفیق تو زن شوهر تو خواهد بود در بهشت و سوم مریم دختر عمران است و چهارم کلثوم خواهر موسی بن عمران است . حق تعالی ما را فرستاده است که در وقت ولادت نزد تو باشیم و تو را به این حالت معاونت نماییم . پس یکی از ایشان در جانب راست خدیجه نشست و دیگری در جانب چپ و سوم در پیش رو و چهارم در پشت سر . پس فاطمه پاکیزه و پاک فرود آمد . چون به زمین رسید نور او ساطع گردید ، به مرتبه ای که خانه های مکه را روشن گردانید و در مشرق و مغرب زمین موضعی نماند مگر آنکه از آن نور روشن شد و ده نفر از نورالعین به آن خانه درآمدند هر یک ابریقی و تشتی از بهشت در دست داشتند و ابریق های ایشان مملو بود از آب کوثر .پس آن زنی که در پیش روی خدیجه نشسته بود جناب فاطمه را برداشت و به آن آب کوثر غسل داد و دو جامه سفیدی بیرون آورد که از شیر سفید تر و از مشک و عنبر خوشبوتر بود و فاطمه را در یک جامه پیچید و جامه دیگر را مقنعه او گردانید ، آنگاه دست خود را بر لبان کودک نهاد و او را به سخن درآورد . فاطمه گفت : گواهی می دهم به یگانگی خدا و به ان که پدرم رسول خدا بهترین پیغمبر ان است و شوهرم بهترین اوصیای پیغمبران است و فرزندانم بهترین فرزندزادههای پیغمبرانند . پس هر یک از آنان سلام کرد و هر یک را بنام ایشان خواند ، پس آن زنان شادی کردند و حوریان بهشت خندان شدند و یکدیگر را بشارت دادند و اهل آسمان ها یکدیگر را بشارت دادند و به ولادت آن سیده زنان عالمیان ، آنگاه در آسمان نور روشنی هویدا شد که پیشتر چنان نوری ندیده بودند . پس آن زنان مقدسه با خدیجه خطاب کردند و گفتند : بگیر این دختر را که طاهر و مطهر است و پاکیزه و با برکت است ، حق تعالی برکت داده است او را و نسل او را . پس خدیجه او را گرفت . شاد و خوشحال پستان در دهانش گذاشت . پس فاطمه در روزی آن قدر نمو آن قدر نمو می کرد که اطفال دیگر در ماهی نمو کنند  که اطفال دیگر در سال نمو کنند .

امالی (شیخ صدوق)ص 475

 نظر دهید »

مدرسه علمیه ریحانه النبی (سلام الله علیها) تهران

توضیح وبلاگ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ«1» إِنَّآ أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ «2» فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ «3» إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ

سیماى سوره کوثر
این سوره سه آیه دارد و در مکّه نازل شده و کوچک‏ترین سوره قرآن کریم است.
نام سوره برگرفته از آیه اول است و به معناى خیر کثیر و فراوان مى‏باشد.
در روایات، براى کسى که این سوره را در نمازهاى واجب و مستحب بخواند، سیراب شدن از حوض کوثر در قیامت، وعده داده شده است.

بنام خدا

لوگوي ما
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • اهل بیت
  • قرآن کریم
  • اخبار مدرسه
  • تفسیر
  • نوروز
  • اجتماعی
  • مناسبتی
  • سیاسی
  • بیانات رهبر
  • دانستنی ها
  • احکام

آخرین مطاب

  • اردو زیارتی کربلا مدرسه علمیه ریحانه النبی (س)
  • مقاله عبرت های عاشورا توسط سیده فرزانه علوی طلبه سال سوم مدرسه علمیه ریحانه النبی (س)
  • روش های تبلیغ
  • طلبه افتخار آفرین ، فعال قرآنی ، خانم دکتر سپیده مختاری مقام اول کشوری در قرائت قرآن کریم
  • میلاد حضرت زینب (ُس)
  • جشنواره غذا
  • دهه فجر مبارک باد
  • میلاد امام حسن عسکری علیه السلام
  • نشست تخصصی سواد رسانه ای با حضور دکتر کرباسیان
  • پاسخ به شبهات با سخنرانی دکتر قانع
  • نشست تخصصی جریان های فکری اجتماعی با حضور دکتر میرزایی
  • 17 ربیع الاول
  • 9 ربیع
  • 28 صفر
  • اردوی زیارتی مشهد
  • شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها
  • مراسم شهادت امام سجاد (ع)
  • در عزای سیّد سجاد
  • سخنان کوتاه از امام سجاد علیه السلام
  • شاگردان مکتب امام سجاد علیه السلام

جستجو

ذکر ایام هفته

کد ذکر ایام هفته

اوقات شرعی

اوقات شرعی

دیکشنری

قالب وبلاگ

موزیک









..:: بی تو ای صاحب زمان ::..



  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

Random photo

اردو زیارتی کربلا مدرسه علمیه ریحانه النبی (س)

پیچک

  • کد نمایش افراد آنلاین
    • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
    • تماس